Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ЗАЈЕЧАРАЦ САША ЦВЕТКОВИЋ ШАМПИОН СВЕТА У ПАУЕРЛИФТИНГУ!

Подели

Саша Цветковић, феноменални зајечарски спортиста и носилац звања врхунског спортисте Спортског савеза Србије, освојио је титулу планетарног првака и окитио се златном медаљом на Светском првенству у поwерлифтингу. Зајечарац је на Мастер такмичењу одржаном у Уланбатору, главном граду Монголије у категорији М2 120+ освојио златно одличје у чучњу са подигнутих 290.кг, бронзану медаљу у бенч пресу са подигнутих 155.кг, златну медаљу у мртвом дизању са подигнутиг 300.кг и са збиром у тоталу 745.кг освојио златну медаљу и титулу светског првака у категорији М2 120+ килограма, испред Американца Девенпорта и домаћег такмичара Лагвадорја. 

„Остварио сам циљ да се српска химна чује на Светском првенству у далекој Монголији. Чучањ 270-285-290, бенч прес 147,5-155-(160 неуспешно), мртво дизање 277,5-290-300. Освајањем светске титуле заокружио сам спортску каријеру уз титуле првака Европе и остварених националних и европских рекорда у својој категорији и вицешампионске титуле на претходном светском шампионату у Шведској. Овим такмичењем показао сам зрелост, потврдио искуство у пауерлифтингу и схватио да има места напретку у резултатима“, поручио је Саша Цветковић.

Нови светски шампион изразио је наду да ће нови сјајни такмичари из Србије поћи његовим путем.

„Пауерлифтинг савез Србије је постао препознатљив на светским мастер такмичењима по Сави, Милану, Влади, мојој маленкости и остављамо у аманет генерацијама које долазе да наставе наш пут“, закључио је Саша Цвековић јављање из земље Џингиса Кана.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *