Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ЗАБРАНА ОДРЖАВАЊА УТАКМИЦА И ТРЕНИНГА У ХАЛИ СПОРТОВА НА КРАЉЕВИЦИ

Подели

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара донео je на седници одржаној 3. децембра:

ЗАКЉУЧАК

о ограничавању радног времена

​​I. Почев од 04.12.2020. године па до доношења нових одлука Кризног Штаба РС и Владе РС, ОГРАНИЧАВА СЕ радно време објеката у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места), пружања услуге у области угоститељства (ресторани, кафићи, барови и сл.), пружања услуге у затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри, пијаце и сл.), и приређивања посебних и класичних игара на срећу (кладионице, играонице и сл.), дечијим играоницама као и објектима у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички, фризерски и салони лепоте) и делатност у области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајни непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице, спа центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију и слично), тако да ти објекти радним данима (од понедељка до петка) могу радити од 05.00 до 17.00 часова. Наведени објекти неће радити од петка од 17.00 часова до понедељка до 05.00 часова ујутру.

​​Ограничење из става 1. овог Закључка се не односи на радно време:

​​- апотека и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива, који могу да раде и ван радног времена утврђеном у ставу 1. овог Закључка као и суботом и недељом.

​​- трговинске и друге радње, пекаре и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа могу да раде радним данима као и суботом и недељом до 21.00 час.

​​- пијаце које суботом и недељом могу да раде од 06.00 до 15.00 часова.

​​- друге радње и објекти на којима се пружају услуге где није обавезно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања (обућарске, кројачке, столарске, стаклорезачке и сличне радње, сервиси и технички прегледи и сл.) могу да раде и суботом.​

​​II. Почев од 04.12.2020. године, па до стварања повољније епидемиолошке ситуације, забрањује се организовање спортских дешавања и тренинга у спортској хали на Краљевици.

​​III. Установе које обављају делатност у области културе (позоришта, биоскопи, музеји, библиотеке, историјски архив, фолклорна друштва и сл.) могу обављати само оне делатности које не подразумевају истовремено присуство више лица у истом простору, те је истима забрањено организовање било каквих културних и других догађаја у којима учествује више лица.

 

фото и извор: „zajecar.info“

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *