Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Свет

ВЕСЕЛИН ВУЈОВИЋ ПРЕДЛАЖЕ ВЕЛИКЕ РУКОМЕТНЕ ПРОМЕНЕ, ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕ!

Подели

Један од најбољих бекова у историји рукомета и актуелни тренер Загреба Веселин Вујовић, истиче да су промене у рукомету неопходне због неизвесности и атрактивности самог спорта.

„Мој предлог је да се гол са удаљености од 10 метара рачуна као два, чиме би се дала прилика екипама које стижу заостатак. То би дало овој игри потпуно другачију димензију, посебно са шутерске стране. Мислим и да напади екипа морају детаљније да се ограниче и то на максимално 30, 35 секунди“, истиче Веселин Вујовић за „Спортске новости“.

Помињао је и увођење технологије што сматра немогућом мисијом у овом тренутку.

„Технологија је скупа, а ми нисмо богат спорт. Ни ВАР технологију немају све фудбалске лиге, али је имају Лига шампиона и остала велика такмичења. Сигурно је да би се таквим пројектом у рукомету смањио број грешака. Ако видим нешто на терену, онда бих могао судији да кажем да то провери, па ако нисам у праву нека се то одмах докаже, а не да ме кажњавају и понашају се према мени као да сам балавац. Грешке нису шала јер могу уништити неке људе“, каже Вујовић.

Свакако треба размислити о предлогу човека, који је толико дао рукомету, што као играч, а последње скоро три деценије и као тренер. Нема сумње да би се као што је и за одбојку интересовање порасло после избацивања промена, као и да се сам спорт убрзао, слично могло десити и рукомету, који последњих више од деценије пати од мањка публике и спонзора.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *