Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

УСПЕШНО ПРОЛЕЋЕ ГИМНАСТИЧАРКИ ЗАЈЕЧАРА

Подели

Гимнастичарке Зајечара настављају са успешним наступима у пролећном делу сезоне. Зајечарке су се у протеклих месец дана представиле на такмичењима у Костолцу, Крушевцу и Пироту, где су оствариле запажене резултате и освојиле две медаље.

Прво коло Б-програма Гимнастичког савеза Србије одржано је у суботу 18. маја у Kостолцу, а такмичарке Зајечара Ева Гроздановић, Софија Мицић, Лена Ивановић и Ива Филиповић наступиле су у категорији млађих јуниорки, где су у јакој конкуренцији стигле до бронзаног одличја. Јуниорка Даница Живковић је због повреде наступала само на одређеним справама и остала без пласмана у прва три места.

На такмичењу у организацији ГСС учествовале су екипе из Краљева, Крагујевца, Пирота, Неготина, Зајечара, домаћина Костолца и две екипе из Београда.

Дан касније у Крушевцу је на програму било 1. коло пионирске лиге Гимнастичког савеза југоисточне Србије на коме је наступила I селекција Гимнастичког клуба „Зајечар“ у саставу: Софија Станојевић, Нађа Милосављевић, Софија Гомиђеловић и Петра Петровић. Зајечарке су освојиле 3. место и бронзану медаљу у конкуренцији домаћег „Напретка“, Ниша, „Хајдук Вељка“ из Неготина и „Топличанина“ из Прокупља.

Вреди истаћи и да је крајем априла одржано такмичење у Ц програму, где су у 1. категорији чланице Зајечара 1 освојиле 7. место, док је Зајечар 2 завршио на 12. позицији. Што се друге категорије тиче, Зајечар 1 је заузео пето, а Зајечар 2 надметање закључио на 6. месту. Мина Михајловић је у појединачној конкуренцији заузела 9. позицију, док је Тара Станојевић такмичење окончала на 10. месту.

У Пироту су поред Зајечара и домаћег Гимнастичког клуба „Соко 2011“ учествовале и екипе „Дубочице“ и „Колута“ из Лесковца, неготинског „Хајдук Вељка“, „Олимпа“ из Књажевца, Бора, „Напретка“ из Крушевца и „Покрета“ из Власотинца.

Већ 8. јуна зајечарске гимнастичарке очекује „Лига градова“ у Смедереву, 16. јуна су на програму „Дани аеробне гимнастике“ у Новом Саду, док ће последње такмичење пред летњу паузу Гимнастички клуб „Зајечар“ имати на „Видовданском турниру“ у Крушевцу.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *