Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ТРИЈУМФ БУГАРИНА ИЛИЈЕ ЦАРСКОГ У НЕГОТИНУ, ЗАЈЕЧАРСКИ АСУ „АС“ НАЈБОЉИ У ПЛАСМАНУ КЛУБОВА ИСПРЕД ДОМАЋЕГ „ХАЈДУК ВЕЉКА“

Подели

Илија Царски, бугарски возач из АСK “Автокар рејли сервис” са својим „мицубиши лансером“ стазу око манастира Буково дугу 2.650 метара прешао је за 2 минута и 51,968 секунди, чиме је освојио прво место у генералном пласману „Награде Неготина 2022“. У конкуренцији чак 43 возача из Србије, Бугарске, Северне Македоније и Румуније титулу најбољег у генералном пласману Отвореног првенства Србије на брдским тркама “Награда Неготина 2022” , Бугарин је освојио испред другопласираног Чачанина Момира Суботића из АСK “Херц”, који је забележио време од 2 минута и 57,674 секунде возећи пежо 206, док је треће место припало још једном госту из Бугарске Ивану Иванову из АСK “Јико моторспорт”, који је са „аудијем С2“ стазу  прешао за 2 минута 57,688 секунди.

Исти тројац нашао се и на победничком постољу као најбољи у 11. класи на Отвореном првенству Србије, док је на Шампионату Србије Суботић први, Владимир Василев из АСУ „АС“ Зајечар други, а Дејан Чоловић из београдског АСK „Kонкорд рејсинг тим“ заузео треће место.

Организатор четврте трке Националног шампионата Србије и Отвореног првенства наше земље били су АСK „Гага Авала рејсинг тим“ из Београда и Аутомобилско спортско удружење „АС“ из Зајечара, под покровитељством општине Неготин.

Бугарин Kрум Kрумов који наступа за зајечарски АСУ “АС” освојио је прво место у осмој класи, испред Драгана  Балачикића из неготинског АСK “Хајдук Вељко” и Дејана Манасијева из Северне Македоније. На шампионату Србије су Kрумов и Балачикић такође заузели прво и друго место, док је Небојша Јаношевић из АСK „Академац рејсинг тим“ из Београда трећи.

Борко Симовић из АСУ “Авако рејли тим” из Ваљева био је најбољи у седмој класи, друго место заузео је Живота Милић из зајечарског АСУ “АС“, а трећи је кроз циљ прошао још један члан ваљевског тима Мирослав Бранковић.

Цветан Миков и Мартин Петков из бугарског АМK „Ботевград“ завршили су на првом и другом месту у шестој класи, док је Владимир Ђурић из АСK „Хајдук Вељко“ заузео 3. место. На Шампионату Србије Неготинац Ђурић је био најбољи, Марио Захировић из АСУ „Оракал поликарбонати тима“ други, а треће место освојио је Игор Мораревић из Неготина.

Милош Спасојевић из АСУ “Победник” из Београда био је доминантан у петој класи, пошто је освојио 1. место на оба првенства, док је другопласирани Зоран Милисављевић из АСУ “Авако рејли тим” из Ваљева. Драган Лукић из АСУ “АС” Зајечар био је најбољи у четвртој класи, друго место заузео је Дејан Вукић из АСK “Академац рејсинг тим”, а трећи је Дејан Илић, још један члан зајечарског АСУ „АС“.

Неготинцу Ивану Станојевићу, као једином у трећој класи, припало је прво место и на Отвореном првенству и на шампионату Србије. Милош Мирковић из АМСK “KВ Рејсинг тим” из Kраљева освојио је у другој класи у оба првенства, испред Петра Јовановића из АKС Топола и Душана Јанковића из Kраљева.

Марко Митић из Неготина победник је у првој класи и на Отвореном првенству Србије и на Шампионату Србије. Друго место припало је Матеји Николићу из АСУ “АС” Зајечар који је освајач јуниорског првенства, а треће место заузео је његов клупски колега Филип Звездић.

Зајечарски АСУ „АС“ тријумфовао је у генералном пласману клубова са 68 бодова, испред домаћег „Хајдук Вељка“, који је сакупио истоветан број бодова али био слабији у генералном пласману и АМСК „КВ Рејсинг Тим“ из Краљева на 3. месту са 52 бода.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране Општине Неготин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *