Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ПЕТ МЕДАЉА ЗА ЗАЈЕЧАРСКЕ ЏУДИСТЕ НА ШКОЛСКОМ ПРВЕНСТВУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Подели

Настављају се успеси зајечарских џудиста. Овог пута, чланови Џудо клуба „Академија Тодоровић“ из Зајечара, који су представљали своје школе и град Зајечар на Првенству централне Србије у џудоу, одржаном у Нишу 20. и 21. априла.

Првог дана освојене су три медаље, а Ката Првановић из ОШ „Десанка Максимовић“ и Павле Димитријевић из ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ обезбедили су пласман на Државно такмичење. Вреди истаћи и 3. место Богдана Првановића још једног ученика Основне школе „Десанка Максимовић“ из Зајечара. 

Другог дана такмичења, Инес Кос из ОШ „Владислав Петковић Дис“ је у конкуренцији старијих основаца доминантно освојила прво место и златну медаљу у категорији до 48 килограма, док је Андреја Нижницки испред зајечарске Гимназије заузео 3. место у конкуренцији такмичара до 75 килограма. Задовољство није крио тренер талентованих џудиста Дане Тодоровић.

 

„С обзиром на бројност такмичара и чињеници да је већини наших представника ово било прво Џудо првенство били су изузетни освојивши четири трећа и једно прво место, а Kата, Павле, Инес и Андреја пласирали су се на Републичко Џудо првенство у Београду, док Богдану као најмлађем то није пошло за руком, само из разлога што за ученике 3. разреда нема завршног такмичења на нивоу државе“, наглашава Тодоровић.

Школско првенство Централне Србије ове године је било изузетно јако такмичење, а учествовало је скоро 500 такмичара из основних и средњих школа са територије нишког, пиротског, топличког, расинског, јабланичког, пчињског, зајечарског и борског округа.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *