Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ И УСАВРШАВАЊЕ ТРЕНЕРА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели
Спортски савез града Зајечара наставља да ради на развоју и унапређењу спорта у Зајечару. Споразум о сарадњи са Факултетом за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са седиштем у Лепосавићу, потписан крајем 2021. године полако креће да даје и прве резултате.
 
Након успешно реализованог семинара Зајечарског савеза за школски спорт, кроз који су прошли професори физичког васпитања из зајечарских основних и средњих школа у просторијама Спортског савеза града Зајечара, на ред су дошли и тренери зајечарских клубова, али и сви заинтересовани не само из града на Тимоку, већ са читавог истока Србије.
 
Продекан за научно-истраживачки рад и међународну сарадњу Факултета за спорт и физичко васпитање Универзизета у Приштини са привременим седиштем у Лепосавићу проф.др Верољуб Станковић одржаће презентацију конкурса за упис полазника Програма за стручно оспособљавање у спорту III  и IV нивоа у четвртак 9. марта са почетком у 13 сати у просторијама Спортског савеза града Зајечара.
 

„Спортски савез града Зајечара препознат је као поуздана организација на нивоу Тимочке крајине и као таква је изабрана за наставак нашег рада на унапређењу и оспособљавању стручних кадрова, кроз акредитоване програме за школовање тренера и усавршавање наставника у основним и средњим школама“, истиче за „Глас спорта“ проф. др Станковић.

Пријава кандидата је од 1. до 15. марта, а сви заинтересовани имаће у четвртак 9. марта прилику да на презентацији из прве руке сазнају све што их занима о условима уписа, похађању наставе, полагању…
 
„Све зајечарске спортске организације могле су у својим програмима да определе новац за едукацију тренера и стручних кадрова, што им је и законска обавеза уколико у својим редовима немају квалификоване особе за рад пре свега са децом и млађим категоријама. Циљ споразума је подизање квалитета спорта у Зајечару, кроз стручно оспособљавање и усавршавање кадрова који раде у спорту и школству на територији града Зајечара, али и Тимочке крајине и градова у окружењу“, поручио је Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара.
Спортски посленици са територије Зајечара имаће прилику да у свом граду похађају часове едукације које ће им држати професори са Факултета за спорт и физичко васпитање Универзита у Приштини, што ће им бити драгоцено за даљи рад у спорту и обликовање будућих генерација ученика и спортиста у граду на Тимоку.
 
НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.
 
 
Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *