Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ШТЕФАНЕК НЕ ИДЕ НА ОЛИМПИЈАДУ, ОПРОШТАЈ У БЕОГРАДУ НА СВЕТСКОМ КУПУ

Подели

Репрезентативци Србије у рвању приводе крају припреме у Сенти за Светски куп који је на програму у Београду од 12. до 18. децембра. Српске рваче као један од главних кандидата за медаље предводи олимпијски шампион и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Светски куп у Србији требало је да буде права увертира за Олимпијске игре 2021. године у Токију, а тамо нећемо гледати владајућег олимпијског шампиона у рвању грчко-римским стилом у категорији до 67 килограма.

„Нећу да учествујем на Играма у Токију. Није да не могу, али је моја одлука да се од репрезентације опростим на Светском купу у Београду, у својој земљи, коју сам годинама представљао и освајао медаље. Пред почетак припрема рекао сам да је циљ да се опростим од изабраног тима с медаљом на Олимпијским играма у Токију. Сад сам преломио да то буде наредног викенда у Београду“, изненадио је све први човек Спортског савеза Србије, а пренео Спортски журнал.

Штефанек је додатно појаснио разлоге овакве одлуке.

„Да су Игре биле ове године, био бих тамо. Психички не бих издржао још осам месеци паклених припрема. Син Матија има три и по године и он је главни „кривац“. Порастао је, свестан је кад ме нема, тражи ме и осећа моје одсуство. Дао сам много и време је да се повучем из такмичења.  Најтеже је на психичком плану, мисли лете ка кући, породици, за храброст и подршку, супрузи Долорес, споменик да подигнем“, истакао је олимпијски шампион из Рија 2016. године и светски првак из Ташкента 2014., кога ћемо по свему судећи последњи пут на струњачи гледати у Београду наредне недеље.

 

фото: Глас спорта

извор: Спортски журнал

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *