Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

„СРПСКИ СПОРТ ЋЕ ОДГОВОРИТИ НА СВЕ ИЗАЗОВЕ“, КЉУЧНА ПОРУКА „САЈМА СПОРТА 2020“

Подели
Сајам спорта обележен је симболично у среду 4. новембра у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије. Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је ову традиционалну манифестацију,  истакавши да српски спорт неће стати, већ ће спремно одговорити на све изазове.
 
Председник Светске рвачке федерације и чланa Извршног одбора Међународног олимпијског комитета Ненад Лаловић, поручио је да је извесно одржавање Олимпијских игара 2021. године, док је председник Спортског савеза Србије и олимпијски шампион Давор Штефанек, пренео решеност целокупног српског спортског система за наставак континуитета освајања медаља на великим такмичењима.
 
Отварању су присуствовали и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић, затим директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Горан Бојовић и директорка Антидопинг агенције Србије проф. др Милица Вукашиновић-Весић, која је изразила отвореност ове институције за пуну подршку систему спорта, посебно у превазилажењу здравствених изазова у актуелној ситуацији.
 
Сајам спорта је овога пута одржан у потпуно другачијем формату, уз ограничен број учесника, без посетилаца, демонстрације спортова и презентације територијалних и гранских савеза.
 
фото: Спортски савез Србије
 
 

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *