Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

СПОРТСКИ КОМПЛЕКС ЗА БУДУЋНОСТ КЊАЖЕВЦА

Подели

Четири кошаркашка и два рукометна мултифункционална терена, чија вредност радова износи више од 22 милиона динара и финансирана је средствима „ЕУ про плус“ програма комплетирана су на простору око градског стадиона у Књажевцу. Шеф одељења за сарадњу делегације Европске уније у Србији Никола Бертолини обишао је у друштву челних људи општине на истоку Србије новоизграђени спортски комплекс који је изграђен уз подршку ЕУ.

„Будућност Србије јесте у спорту, у здрављу деце која ће користити управо овај комплекс, јер то је оно на чему би све требало да почива и да се базира”, истакао је у Књажевцу Никола Бертолини, шеф одељења за сарадњу делегације ЕУ у Србији.

Председник општине Књажевац Милан Ђокић поручио је да подршка Европске уније књажевачкој општини много значи и истакао важност развоја спортске инфраструктуре.

„Овај комплекс малих спортских терена је нешто што употпуњава слику спортских терена на територији наше општине. Најпре да би наши млади могли да се баве спортом, а с друге стране ми желимо да развијамо и спортски туризам. Све ово не бисмо могли да урадимо без помоћи Европске уније, која нам је учешћем од 85 процената финансијских средстава помогла у реализацији овог значајног пројекта. Пројекат је вредан 223 хиљаде долара и то свакако не бисмо могли да урадимо сами. Значајну помоћ добили смо и за опремање спа центра „Бањица“ што ће употпунити развој бањског туризма. Чак 270.000 долара издвојено је за те намене, уз све оне пројекте које смо до сада реализовали, као што су бројни прекогранични пројекти које подржава ЕУ. Наша жеља, али све више и реалност је да Књажевац изгледа модерније, савременије и да све више наликује другим малим, лепим градовима у Европској унији”, закључио је председник општине Књажевац Милан Ђокић.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *