Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

СПОРТ У ПРАВОМ СМИСЛУ ТЕ РЕЧИ НА СЕОСКИМ ИГРАМА У ЗАЈЕЧАРУ, ТИТУЛА ИДЕ У ГРЉАН

Подели

Сеоске игре Спортског савеза Србије оправдале су очекивања у Зајечару. Сјајан спортски дан и промоција старих спортова и заборављених вештина на Поповој плажи, а фер плеј на свом врхунцу и борба до последњег даха, обележили су недељни спортски дан на обали Тимока.

Такмичење су отворили Драгиша Симоновић, председник Спортског савеза града Зајечара и Милан Станковић, помоћник градоначелника, док је учеснике поздравила и Марина Јовичић, испред Спортског савеза Србије.

Екипа Грљана је после невиђене неизвесности, која је потрајала до самог краја игара, стигла до титуле у фото финишу, испред Великог Извора, а обе екипе су такмичење после 10 дисциплина завршиле изједначене, са по 32 освојена бода. Победнички пехар је отишао у Грљан, због највише освојених првих места, пото су након 10 одиграних дисциплина, имали пет првих места, за разлику од такмичара из Великог Извора, који су у четири спортске игре били најуспешнији.

Звездан је завршио као трећепласирани са 21 бодом, а спортски дух ове екипе био је на изузетном нивоу, јер су и поред тога што  им победа није доносила ништа сем престижа у последњој игри дана, савладали Изворце у шаху и индиректно донели Грљану пехар победника.

Горња Бела Река је свакако заслужила пехар за фер-плеј, пошто је реч о најстаријој екипи на Сеоским играма, а и поред тога пружили су достојан отпор свима и на крају освојили 15 бодова за 4. место. на такмичењу.

 

Спортски савез града Зајечара је и овог пута показао како се заправо организује једна оваква манифестација и доказао да се и у доба короне могу успешно спровести све мере и угостити већи број такмичара, уз поштовање свих мера, а да само такмичење не изгуби драж.

Грљанци су били најуспешнији у бацању камена с рамена, скоку у даљ из места, народном рвању, обарању руку и малом фудбалу, док су у Великом Извору припале победе у полигону-трчању с препрекама, надвлачењу штапа, надвлачењу конопца и одбојци. Звезданци су били најбољи у шаху и тај пораз у финалу је на крају и коштао Изворце титуле на Сеоским играма у Зајечару.

Гости из Спортског савеза Србије уручили су на крају игара пригодне награде у виду лопти и спортских реквизита за најбоље три екипе, којима су припали и пехари и дипломе зајечарске „куће спорта“.

Екипа Грљана као најуспешнија на такмичењу у Зајечару, путује у Врњачку Бању, где ће бити организовано велико финале Сеоских игара Спортског савеза Србије од 25. до 27. септембра.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз обавезни линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *