Учитавање

Унесите термин за претрагу

ИНТЕРВЈУ ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

СПОРТ У БОЉЕВЦУ ЈЕ У СИГУРНИМ РУКАМА – ДИРЕКТОР СТЕВАН ДРАГОЈЕВИЋ О ПЛАНОВИМА НОВОФОРМИРАНЕ УСТАНОВЕ ЗА СПОРТ

Подели

Бољевац је одлуком Скупштине општине формирао Установу за спорт, која ће сигурно олакшати функционисање спорта у локалној самоуправи, као и одржавање и коришћење бројних терена и спортске инфраструктуре. За вршиоца дужности директора Установе за спорт постављен је Стеван Драгојевић, досадашњи генерални секретар Спортског савеза општине Бољевац, који је у бољевачкој “кући спорта” запослен од 2011. године.

Екипа „Гласа спорта“ посетила је град подно Ртња и разговорала са директором Драгојевићем о плановима и будућим пројектима Установе, која ће са радом званично кренути од 1. јануара следеће године.

“Кључни циљ Јавне Установе за спорт Бољевац биће да користећи све расположиве ресурсе побољша услове коришћења спортских објеката и садржаја на територији наше општине, као и да омогући корисницима бављење школским, такмичарским и рекреативним спортом и физичком активношћу под једнаким условима”, поручио је на почетку разговора за  “Глас спорта” в.д. директора бољевачке Установе за спорт Стеван Драгојевић.

Долазите са позиције генералног секретара Спортског савеза, где сте имали прилику да се упознате са проблематиком спорта у локалној самоуправи.

„Пре свега морам да кажем да много тога зависи од људи, тако да је већ у припреми систематизација којом ће бити обухваћени квалификовани кадрови, пре свега професори физичког васпитања, који ће добити важну улогу у Установи за спорт Бољевац“, истиче Драгојевић.

Спортска хала у Бољевцу у наредном периоду добиће ново рухо најавио је председник општине Небојша Марјановић?

„Пројекат реконструкције је већ направљен, чека се датум почетка извођења радова од стране Канцеларије за јавна улагања Републике Србије. А док сами радови на реконструкцији после које ће хала добити чак и затворени базен не крену, очекује нас замена паркета, како би сви наши корисници били задовољни, а пре свега они најмлађи, школарци и спортисти“, нагласио је Драгојевић.

Чувени „Вртић“, парк у коме су стасале многе генерације бољевачких спортиста, такође ће се наћи у саставу Установе за спорт.

„Спортски терени за кошарку, мали фудбал, рукомет и тенис, дечје игралиште и теретана свакако су нешто на шта ћемо посебно обратити пажњу и гледати да одржавамо у најбољем могућем реду, за шта ће нам требати и подршка локалне самоуправе. Имамо у плану и организацију бројних манифестација и традиционалних турнира у „Вртићу“, истакао је Драгојевић.

Спортска традиција у Бољевцу је богата, а посебно се истичу колективни спортови. Каква је ситуација што се финансирања тиче, пошто знамо да као и свуда велики број клубова не би опстао без помоћи локалне самоуправе?

„Могу да кажем да финансирање тече без икаквих проблема, можда би неки желели више новца, али оно што је одобрено и потписано испуњава се у стопостотном износу. Имамо 17 спортских организација на буџету општине, а највише новца у максималном законском износу 20% од укупног буџета за спорт, тренутно добија Рукометни клуб „Ртањ“, с обзиром на то да у свом саставу има и мушку и женску сениорску екипу. Наравно ту су и КК „Ртањ“ члан Прве регионалне лиге „Исток“, као и фудбалски клубови, којих има највише, а од којих се истичу БСК из Боговине члан Зоне „Исток“ и ФК „Ртањ“ који је не тако давно играо и Српску лигу“, нагласио је Драгојевић.

Нису занемарена ни села, па тако годинама организујете Сеоске олимпијске игре у Бољевцу, као и бројне друге традиционалне манифестације на читавој територији општине?

„Поносни смо на чињеницу да смо ове године поред Олимпијаде помогли и „Летње спортске игре у Оснићу“, а први пут с успехом организовали и „Стронгмен куп – Гран при Бољевац 2021″. Такође, надам се да ће нам епидемиолошка ситуација дозволити наредне године и одржавање традиционалних манифестација – Божићног и Светосавског турнира у малом фудбалу, турнира у баскету, тенису и сада већ чувеног Ртањског полумаратона“, поручио је в.д. директора Јавне Установе за спорт Бољевац.

Кошарка је ипак прва љубав овог спортског посленика, а након играчке, уследила је и тренерска каријера младог стручњака, која ево траје већ деценију?

„Још 2008. године стекао сам Фиба лиценцу, а од 2011. до 2016. био сам тренер матичног КК „Ртањ“. Пут ме је касније одвео на клупу кошаркашица Бора, које сам предводио у Суперлиги Србије, да би након тога годину дана радио као тренер у Кини. После краће паузе, од летос сам прихватио позив Небојше Николића и стигао у Зајечар, где сам дошао да помогнем екипи КК „Бин“ у Другој регионалној лиги „Исток“, наводи своје кошаркашке референце овај дипломирани кошаркашки тренер и мастер менаџер у спорту, здравству и туризму Стеван Драгојевић.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *