Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

СЈАЈАН РЕЗУЛТАТ ЗАЈЕЧАРСКИХ ПЛИВАЧА НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У КЊАЖЕВЦУ

Подели

Сезона школских такмичења отворена је Окружним надметањем у пливању, одржаном на базену „Бањица“ у Књажевцу. Фантастичан резултат постигли су ученици и ученице зајечарских основних и средњих школа, који су освојили чак пет првих и једно треће место и на тај начин визирали укупно пет карти за учешће на Школској олимпијади јуна 2024. године.

Ученица 6. разреда Основне школе „Љубица Радосављевић Нада“ Петра Панић освојила је 1. место у дисциплини 50 метара краул са временом 38″27, док је Софија Величковић заузела 3.позицију у истој дисциплини са временом 54″37. Одличан резултат и још једно прво место зајечарској школи донела и Анђелија Панић, која је суверено освојила 1. место у дисциплини 50 метара краул са временом 48″17 у категорији девојчица 2. разреда. Ученице ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ је на овом такмичењу предводио професор физичког васпитања Слободан Ристић.

Сјајни су у Књажевцу били и ученици средње Медицинске школе у Зајечару, који су освојили три прва места и обезбедили учешће на Државном такмичењу.

Наташа Стевановић, ученица 1. разреда освојила је 1. место у дисциплини 100 метара краул, док је истоветан успех у истој дисциплини поновила и Неда Ивковић, ученица 3. разреда. Ученице Медицинске школе је на књажевачком такмичењу предводила професорка Јелена Милосављевић, а разлога за задовољство има и колега Петар Зарков, чији је пулен Филип Илић такође оправдао поверење и донео зајечарској Медицинској школи још једно прво место у дисциплини 100 метара делфин, у конкуренцији ученика 3. разреда средњих школа.

Берићетно је почела сезона школских надметатања са чак пет визираних пласмана на Државно такмичење, а у Зајечарском савезу за школски спорт (ЗШС) надају се да ће имати још много пласмана на Школску олимпијаду која је према плану и програму предвиђена за годину у којој се одржавају Олипмијске игре, у организацији Савеза за школски спорт Србије.

Ево и како је то изгледало на базену „Бањица“ у Књажевцу (видео)

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *