Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ТРЕНЕРА – СВИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ МОЋИ ЋЕ ПРОГРАМ ДА ПОХАЂАЈУ У СПОРТСКОМ САВЕЗУ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Подели

Спортски савез града Зајечара је крајем прошле године потписао Споразум о сарадњи са Факултетом за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са седиштем у Лепосавићу. Циљ споразума је подизање квалитета спорта у Зајечару, кроз стручно оспособљавање и усавршавање кадрова који раде у спорту и школству на територији града Зајечара.

„Све зајечарске спортске организације моћи ће у својим програмима за наредну годину при усклађивању и ревидирању планова да определе новац за едукацију тренера и стручних кадрова“, истакао је том приликом Игор Божиновић, генерални секретар зајечарске „куће спорта“.

Проф. др Верољуб Станковић, дугогодишњи декан, а од минуле године продекан Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Лепосавићу, поручио је да ће бенефите ове сарадње осетити целокупан зајечарски и тимочки спорт.

„Спортски савез града Зајечара препознат је као поуздана организација на нивоу Тимочке крајине и као таква је изабрана за наставак нашег рада на унапређењу и оспособљавању стручних кадрова, кроз акредитоване програме за школовање тренера и усавршавање наставника у основним и средњим школама“.

Са речи се прешло и на дела, па је тако Факултет за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Лепосавићу расписао конкурс за упис полазника Програма за стручно оспособљавање у спорту III и IV нивоа – линк конкурса објављен на сајту ове високошколске Установе – fsfv.pr.ac.rs (https://fsfv.pr.ac.rs/konkurs-za-upis-polaznika-programa-strucnog-osposobl%d1%98avanja-15-06-2022-do-30-06-2022/)

Сви заинтересовани тренери и они који то желе да буду имаће јединствену погодност и могућност да у просторијама зајечарског спортског савеза у Хајдук Вељковој број 5 присуствују часовима и програмима оспособљавања, а све захваљујући претходно наведеном споразуму. 

Спортски савез града Зајечара, иначе међу 7,2% процента најпоузданијих организација на српском тржишту, наставља да ради на развоју и унапређењу спорта у Зајечару. Већ у току лета ће у просторијама зајечарске „куће спорта“ дакле бити организовани и први семинари намењени професорима зајечарских школа, а спортски посленици са територије града Зајечара имаће прилику да у свом граду похађају часове едукације које ће им држати професори са Факултета за спорт и физичко васпитање Универзита у Приштини, што ће им бити драгоцено за даљи рад у спорту и обликовање будућих генерација ученика и спортиста у граду на Тимоку.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *