Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ПРВА „ДДОР ОЛИМПИЈСКА СТАЗА“ ОДРЖАНА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Премијерна овогодишња „ДДОР олимпијска стаза“ окупила је у Зајечару више од 200 учесника. Градски сквер био је препун малишана, ученика основних и средњих школа, њихових родитеља и професора, као и многобројних Зајечараца који су нетремице посматрали несвакидашњу манифестацију у организацији Олимпијског комитета Србије и града Зајечара, уз генерално спонзорство компаније ДДОР и техничку подршку Спортског савеза града Зајечара.

Промоција олимпијских вредности и бављења спортом, као и упознавање са историјатом олимпизма у Србији, неки су од циљева ове сада већ традиционалне манифестације. Најуспешнијим такмичарима су после такмичења које је трајало тачно три сата у суботу 9 септембра уручене и пригодне награде. ДДОР осигурање је предало и донацију у виду спортских реквизита Основним школама „Десанка Максимовић“ из Зајечара и „Владислав Петковић Дис“ из Грљана, које су на суботњем догађају имале највише представника од градских и сеоских образовних установа.

Кајакашица Марија Достанић која је на недавно одржаном Светском првенству у Дуизбургу обезбедила визу за Олимпијске игре у Паризу 2024. године у дисциплини K4 500м, била је специјални гост зајечарске „Олимпијске стазе“, а присутнима су се сем српске олимпијке обратили и помоћник градоначелника Града Зајечара Милан Станковић и директор Филијале ДДОР осигурања Драган Милојевић.

Помоћник градоначелника Града Зајечара Милан Станковић је изразио велико задовољство читавом манифестацијом и пре свега чињеницом да је град на Тимоку био домаћин једног оваквог спортског догађаја.

„Велика захвалност Олимпијском комитету и генералном спонзору и свима који су узели учешће у организовању овог спортског догађаја у нашем граду. Такође, велика захвалност и нашој Марији, која ће следеће године учествовати на Олимпијским играма. Ово није прва манифестација која је организована у сарадњи са Олимпијским комитетом, и стога осећамо заиста велику и захвалност и обавезу да овако наставимо и у будућности. Град Зајечар је град спорта и увек ће подржати овакве и сличне манифестације које промовишу спорт и здраве стилове живота“, истакао је Станковић.

Директор Филијале ДДОР осигурања, господин Драган Милојевић, доделио је награде најбољим екипама које су учествовале у „ДДОР Олимпијској стази“ и захвалио се свим учесницима, које су у име школа примиле професорка физичког васпитања у ОШ „Десанка Максимовић“ Емина Варат Илић и професорка географије у ОШ „Владислав Петковић Дис“ Емина Јаковљевић.

Марија Достанић се пре трке обратила присутнима и захвалила Олимпијском комитету Србије и генералном спонзору на позиву да учествује у „ДДОР Олимпијској стази“ .

„Драго ми је да видим толико људи који су ту да подрже и учествују у овом лепом догађају, који за циљ има промоцију олимпизма и олимпијских вредности. Сматрам да је у данашње време заиста потребно да се организује више оваквих догађаја који ће кроз едукацију и физичку активност приближити грађанима олимпијске вредности и симболе. Спорт и физичка активност имају много здравствених добробити, а „ДДОР Олимпијска стаза“ уједно омогућава и квалитетно проведено време са породицом, пријатељима, као и нова познанства“, поручила је Достанић.

Наредног викенда Крушевац ће угостити „Олимпијску стазу“, док ће Зајечар бити један од 10 центара српског олимпизма у периоду од 23. до 30. септембра, када је на програму Европска недеља спорта, коју у граду на Тимоку заједничким снагама реализују Спортски савез града Зајечара и Олимпијски комитет Србије.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *