Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Свет Србија

ОДЛИЧАН СТАРТ СРПСКИХ РУКОМЕТАША – ФРАНЦУСКА ПАЛА НА ДЕБИЈУ СЕЛЕКТОРА ЂЕРОНЕ

Подели

Рукометна репрезентација Србије успешно је стартовала у квалификацијама за Европско првенство 2022. године у Мађарској и Словачкој, пошто је у Зрењанину савладала Француску резултатом 27:24. Ако се по јутру дан познаје, чини се да ће сарадња са новим селектором Тонијем Ђероном бити  плодоносна за српски рукомет.

Наравно тек је почетак, али већи скалп још од 2012. и Првенства Европе одржаног у нашој земљи, репрезентација Србије није скинула. Реч је ипак о најуспешнијој селекцији у историји, која је у Зрењанин стигла у скоро комплетном саставу, са изузетком Николе Карабатића, предвођена са клупе Гијомом Жилом.

Било је на моменте невероватно гледати српске играче, који једноставно баш дуго нису имали неке од основних постулата у игри и често су минулих година деловали као екипа не из другог, већ и трећег ешалона светског рукомета. Све је у Зрењанину деловало одлично, почев од одбране, па отуда и вођство од 26:21 на три минута до краја утакмице. Стегле су се тад руке нашим играчима, било је неких лаких техничких грешака, па су Французи на нешто мање од минут пришли на два разлике. Ипак, није било времена за преокрет па је поготком голмана Милосављева у последњој секунди Србија стигла до вредног тријумфа на почетку квалификација за Европски шампионат.

Најефикаснији у српском тиму били су Марсенић и Кукић са по шест погодака. Србија већ за четири дана гостује Француској у Кретеју, а потом 13. јануара, такође у Зрењанину, дочекује репрезентацију Грчке.

 

фото: РСС

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *