Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ОБЕЛЕЖЕН ЗАВРШЕТАК ПРОЈЕКТА ОСВЕТЉЕЊА СУНЧАНЕ СТАЗЕ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Завршетак пројекта „Осветљење сунчане стазе“, обележен је на зајечарској Краљевици, шетњом, кратким предавањем и лаганом трком малишана, до платоа Факултета за менаџмент.

Помоћник градоначелника Зајечара, Милан Станковић поделио је учесницима дипломе градске управе и подсетио их на значај здравих стилова живота на правилан развој у дечјем узрасту.

Свечано отварање „Сунчане стазе“ у Зајечару одржано је минуле године на Светски дан изазова. Том приликом Спортски савез града Зајечара организовао је трке, којима је званично отворена деоница дуга 1010 метара.

Трим стаза је изграђена на локацији спомен парк шуме „Kраљевица“ у Зајечару од Факултета за менаџмент до саобраћајнице спомен парк шуме „Вешала“, а постављено је и 15 фитнес справа на отвореном простору, које су распоређене по три на једном пункту.

Стаза је ове године и потпуно осветљена, такође уз помоћ Министарства омладине и спорта.

Средства су обезбеђена од Министарства у оквиру Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу. Град Зајечар је добио средства за реализацију пројекта ,,Сунчана стаза“. Од 63 града у Србији колико је учествовало на конкурсу, само 22 града су добила средства.

A сад мало више о самом пројекту.

За прву фазу пројекта, утрошена средства града Зајечара су нешто већа од 2 и по милиона динара, а износ који је финансирало Министарство омладине и спорта је 2.418.000,00 динара.

Ове године, град је конкурисао за „другу фазу“ – осветљење „Сунчане стазе“. Укупна вредност овог пројекта је скоро пет милиона динара, од чега је учешће града Зајечара 1.886.770,40 динара, а износ који финансира Министарство омладине и спорта је нешто мањи од три милиона динара.

Шетња пензионера „Сунчаном стазом“, планирана је данас за 19 часова, док ће се у 20 сати наши најстарији суграђани окупити на платоу Факултета за менаџмент, где ће им бити подељене мајице, дар града Зајечара.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *