Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

НОВИ ОДЛИЧАН РЕЗУЛТАТ ЗАЈЕЧАРСКОГ ШКОЛСКОГ СПОРТА, ТРИ ПРЕДСТАВНИКА НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ У АТЛЕТИЦИ

Подели
 
Ива Малетић, ученица 4. разреда зајечарске Гимназије освојила је прво место у дисциплини 800 метара на Међуокружном такмичењу у атлетици и још једном потврдила високе домете. Њен успех поновила је и млађа сестра Лена Малетић, ученица првог разреда зајечарске Економско-трговинске школе, која је освојила прво место у трци на 400 метара.
 
Вељко Тошић, ученик Основне школе „Хајдук Вељко“ из Зајечара освојио је 2. место у трци на 100 метара, али је успео да обезбеди пласман на Државно првенство у Краљеву, с обзиром на то да је првопласирани то учинио као члан победничке екипе.
 
Поред Иве, Лене и Вељка, Зајечар ће на Првенству Србије у Краљеву у понедељак 16. маја, представљати и њихови професори физичког васпитања, Милан Димитријевић, Мирјана Голубовић и Милан Јовановић.

Вреди истаћи и остале резултате зајечарских атлетичара у Крушевцу.

Миа Милић, ученица 7. разреда ОШ „Десанка Максимовић“ из Зајечара, наступила је у дисциплини скок у даљ и у изузетно јакој конкуренцији освојила 2. место, вођена од стране предметног професора Емине Варат Илић. Ученице ОШ „Ђура Јакшић“ освојиле су 3. место у екипној конкуренцији, док је Ени Станковић измакло златно одличје на 600 метара, а трку је завршила на 2. месту. У скоку у вис наступила је Нађа Тркуља и заузела 3. позицију, а екипу „Ђуре“ предводио је професор Драган Петковић.

Екипа Техничке школе освојила је  3. место у генералном пласману на Међуокружном такмичењу на челу са професором Сашом Јанковићем, а исти резултат остварила је и женска екипа Медицинске школе, под вођством професорке Јелене Милосављевић. Ученице зајечарске Медицинске школе наступиле су и у појединачној конкуренцији:

Нађа Икић је освојила 2. место у бацању кугле, Ангелина Стефанов је била трећа на 100 метара, док је  штафета 4*100м (Стефанов Ангелина, Стешић Невена, Тодоровић Теодора и Лупуловић Александра) – заузела 3. место.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *