Учитавање

Унесите термин за претрагу

Србија Фудбал

НЕСВАКИДАШЊА ОДЛУКА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ – ВИШИ РАНГ МОЖЕ И ДА СЕ ПЛАТИ!

Подели

Упражњена места у домаћим лигама, уочи наредне сезоне, попуниће клубови спремни да највише плате!

И то у званичној, затвореној, понуди за куповину места, у тачно дефинисаном року, до пет дана од објављивања конкурса на интернет страници Фудбалског савеза Србије, или надлежног регионалног савеза.

Одлука, објављена у последњем издању „Фудбала”, важи за све клубове, из непосредно нижег ранга.

– Понуда клуба подноси се у писаном облику и мора да садржи износ новчане накнаде изражен у динарима, коју је клуб спреман да плати као најбољи понуђач како би стекао право да се такмичи у конкретној лиги – стоји у трећем ставу првог члана.

На генералним секретарима је потом задатак да извршним, или одборима за хитна питања, доставе понуде, уз табеларни преглед свих вредности. У виши ранг ће клуб са највећом понудом.

– Клуб или клубови за које Извршни одбор/Одбор за хитна питања ФСС, односно Извршни одбор надлежног територијалног фудбалског савеза, донесе одлуку да попуњавају одређено место, или више места у лиги, морају да уплате понуђену новчану накнаду најкасније седам дана пре почетка такмичења. У случају да клуб одустане од своје понуде и не уплати новац у року одређеном у Одлуци о попуњавању слободног (слободних) места, клуб губи право такмичења у конкретној лиги и распоређује се у такмичење које је два степена ниже од такмичења у које је хтео да ступи подношењем понуде – запрећено је од стране Фудбалског савеза Србије.

У случају да не буде заинтересованих, одлуку о попуни слободног места доставиће надлежни савез „узимајући у обзир интерес несметаног одвијања конкретног такмичења и развоја спорта у локалној самоуправи”.

Одустајање најбоље понуде, аутоматски подразумева напредовање следећег на листи спремног да да новац за виши ранг. Новцем од евентуално новог клуба Супер и Прве лиге располагаће Фудбалски савез Србије, док ће зарадом од конкурса у нижим ранговима располагати територијални савези.

Шта сад ово значи конкретно за зајечарске фудбалске клубове, као и тимове са територије Тимочке Крајине, остаје нам да видимо. У сваком случају, очекује нас врело фудбалско лето у Србији.

Да ли ћемо Тимок ипак гледати у Српској лиги?

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *