Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

„НАШЕ ПРАВО ДА РАСТЕМО ЗДРАВО“ И „ПУТ ОКО ЕВРОПЕ“ ЧЕТВРТОГ ДАНА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Манифестација “Наше право да растемо здраво” одржана је четвртог дана Европске недеље спорта у Зајечару. Организатори премијерне активности у којој су током „Спортског изазова“ у преподневним сатима 26. септембра учествовали наши млади суграђани и ђаци ових образовних установа били су ШОСО “Јелена Мајсторовић” и Установа за дневни боравак “Облутак” у сарадњи са Спортским савезом града Зајечара уз подршку локалне самоуправе и покровитељство Олимпијског комитета Србије. 

Улица Тимочке буне,  од Позоришта „Зоран Радмиловић“ до Саборне цркве у Зајечару, у простору око ШОСО „Јелена Мајсторовић“, била је пуна деце која су желела да се окушају и опробају на полигонима спремљеним за ову прилику, али и њихових родитеља, старатеља и Зајечараца који су пажљиво пратили сва дешавања.

Учесници су награђени дипломама Града Зајечара и Спортског савеза, а сви окупљени сложили су се да би једна оваква манифестација требало да буде део сталне понуде Европске недеље спорта.

Истог дана у подне, кренуло је и кошаркашко такмичење „Пут око Европе“ у организацији Делегације ЕУ у Србији, где је шутерску срећу на конструкцији постављеној на градском скверу окушало неколико десетина зајечарских школараца. Павле Алексић, Никола Илић и Душан Стошић освојили су прва три места управо тим редоследом на изузетно анимљивом кошаркашком надметању у шутирању на кош са девет позиција које обележавају европске градове.

Награде у виду професионалних кошаркашких лопти уручио им је председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић, који је истакао задовољство што је ово специфично такмичење већ трећу годину у низу део Европске недеље спорта у граду на Тимоку.

Среда је због трагичних догађаја и погибије српских младића у јужној српској покрајини Дан жалости, а наставак Европске недеље спорта заказан је за четвртак 28. септембра, када су од 10 сати на програму „Спортски сусрети особа са инвалидитетом“, на простору Пешачке зоне у улици Тимочке буне.

фото: Миомир Симоновић/Глас спорта

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *