Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

НАЈАВЉЕНА ПЕТА СЕЗОНА СЕОСКИХ ИГАРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Подели

Много тога се променило од 2019. године, када је започета сјајна манифестација под називом Сеоске игре Спортског савеза Србије. Спортски савез града Зајечара био је један од пионира и првих организатора у чијим градовима су одржане квалификације за велико финале. Од тада до данас пређен је велики пут, уложено је и много труда, па не треба да чуди да се од шест учесника стигло до 40, колико их се пријавило за учешће у овогодишњем издању Сеоских игара.

Спортски савез Србије најавио је у сали Скупштине општине Стари град 5. сезону Сеоских игара на којој учествује 40 општина, која почиње 22. априла и траје до првог викенда септембра када је на програму велико државно финале. За разлику од претходних година, очекује нас чак осам регионалних такмичења са којих ће само победници обезбедити пласман у финале, а који су на распореду првог и другог викенда у августу, по завршетку општинских такмичења 30. јула.

Председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић нису крили задовољство постигнутим у минулом периоду.

„Спортски савез Србије свакодневно ради на стварању могућности и прилика да сваки грађанин Србије, без обзира где живи и колико година има може да се бави спортом који воли. Због тога, из године у годину, расте популарност Сеоских игара и тај пројекат Спортског савеза Србије је постао за многе у Србији датум у спортском календару који се с нестрпљењем ишчекује. Сеоске Игре су фестивал традиције, промоција правих вредности и фер плеја. Драго ми је што су град Зајечар и општина Мајданпек од првог дана са нама, а наравно ту су и локалне самоуправе које се ове године прикључују такмичењу, Медвеђа, Кикинда, Чачак, Лајковац, Сопот, Богатић, Лесковац, Куршумлија, Рума и Крагујевац“.

Конференцији су присуствовали представници територијалних спортских савеза градова и општина учесника, а Спортски савез града Зајечара представљали су генерални секретар Игор Божиновић и представници стручне службе Љиљана Субић и Никола Павловић.

Поред стандарних десет дисциплина, које су обухватале мали фудбал, одбојку, скок у даљ из места, полигон спретности, народно рвање, бацање камена с рамена, надвлачење конопца, надвлачење штапа, шах и обарање руку, минуле године уведена је и 11. дисциплина – трка у џаку, која остаје саставни део такмичења.

Екипа Грљана четвороструки је узастопни победник Сеоских игара у Зајечару, а захваљујући сјајним резултатима била је и сва четири пута учесник великог републичког финала. Минуле две године Грљанци су стизали до 3. места у Србији, а за само један бод у генералном пласману измакла им је и главна награда Спортског савеза Србије, комлетно уређен терен за мали фудбал и рукомет.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *