Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Србија Фудбал

МЛАДИ ТРЕНЕРИ ИЗ ЗАЈЕЧАРА НА ОТВОРЕНОЈ ЗАБАВНОЈ ШКОЛИ ФУДБАЛА У ПРОКУПЉУ

Подели

Млади тренери из Прокупља, Пирота, Бабушнице, Kњажевца и Зајечара, провели су четири дана у Прокупљу, где су похађали семинар за тренере, који се организује у оквиру Отворене забавне школе фудбала, од 26. до 30. августа

Тренери су учили теоретски и практични рад са децом на теренима Фудбалског клуба Топличанин, а због пандемије корона вируса, у теоретском делу имали су организовану онлајн наставу, где су своја искуства размењивали са тренерима из десетак земаља Европе.

Зајечар је представљало шест младих тренера, међу којима су и професори физичког васпитања, студенти, тренери, фудбалери и судије, који ће у наредном периоду радити са малишанима у оквиру Отворене забавне школе фудбала, која ће ускоро, чим ситуација то дозволи, бити одржана и у граду на Тимоку, у организацији Спортског савеза града Зајечара.

Циљ овог семинара је да се повећа број младих тренера, од којих су неки претходних 13 година били редовни учесници манифестације, а сада стасали да и сами учествују у едукацији малишана. Kроз Отворену школу фудбала (Open Fun Football Schools) само у Прокупљу и Топличком округу је прошло више хиљада малишана узраста од 6 до 11 година, а њих петоро су сада учесници семинара и са другарима из осталих градова спремни да напредују и у будућности своје знање преносе на млађе генерације – истакла је лидер школе Валентина Радић.

Идеја пројекта “Отворене забавне школе фудбала” коју градови широм Србије организују у сарадњи са истоименом данском непрофитном организацијом ОФФС је рад са децом кроз разне спортске игре и активности, како би се од малих ногу усмерили ка здравом начину живота. Пројекат је отворен за све, а полазници осим што на терену започињу прве фудбалске кораке кроз игру и забаву уче и јачају тимски дух и осећај фер плеја, стичу разне вештине и способности.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *