Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Србија

МИЛЕНА ДЕЛИЋ НОВА ПРЕДСЕДНИЦА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Подели

И као што је „Глас спорта “ већ најавио, нова председница Рукометног савеза Србије је Милена Делић. Ванредној Скупштини РСС одржаној у Београду, присуствовало је 39 од 47 делегата из целе Србије, а Делић је једногласном одлуком изабрана за нову председницу Управног одбора Рукометног савеза Србије, док су за потпредседнике изабрани Дејан Станојевић и Владимир Мандић, саопштио је Рукометни савез Србије.

За генералног секретара РСС изабран је Светозар Станковић, а нови председник Скупштине постао је Драган Буквић.

На предлог нове председнице изабран је и Управни одбор чији су чланови председник РК Војводина Милан Ђукић, Драган Лозо, Милорад Кривокапић (задужен за мушки рукомет), Драган Момић, Љиљана Кнежевић и Јелена Ерић, која ће у наредном периоду бити задужена за женски рукомет.

„О прошлости не бих да причам иако знамо да је рукомет доведен у јако тешку ситуацију због несређених ствари у којима лутамо и не знамо где идемо. Да престанемо да затварамо очи пред истином да је стање такво какво јесте. Циљ ми је био да покушавам да помирим регионе и да будемо заједница и добро је већ речено да не би требало да се делимо јер сви смо у тиму и сви имамо заједничке циљеве“, истакла је Делић за сајт Рукометног савеза Србије.

Највећи акценат биће на децентрализацији и регионализацији. Да присуство клубова буде што веће јер то је срж и база, а рукомета нема без играча и клубова, истакнуто је између осталог на изборној седници.

„После усвајања Статута, почетком јуна биће одржана редовна изборна седница где ћете имати прилику да одлучујете да ли смо испунили задатак или не. Приоритет је база, одакле сви послови крећу, наша канцеларија, где морамо да урадимо систематизацију и усклађивање према потребама функционисања Савеза. Желимо да сви могу да се обрате канцеларији за све што је потребно, да све функционише како треба и да се поставе темељи за српски рукомет. Основаћемо стручне савете који ће правити планове и програме за развој деце, јер без деце нема напретка. Кандидовала сам се искључиво из интереса рукомета. Ни један глас ми није потребан ако не радим у интересу рукомета. Ако не будем радила како треба слободно тражите моју смену и ја ћу се повући“, закључила је Делићева.

Милена Делић је бивша репрезентативка и дугогодишњи члан великана српског рукомета Радничког са Црвеног крста, са којим је уз сијасет домаћих трофеја, титула и Купова, освојила и три европска Купа победника Купова.

Видећемо да ли ће после ових промена овај некада трофејни спорт успети да врати пређашњи сјај, или ће све остати само мртво слово на папиру. Много посла је пред новим руководством, исправно је кренути од базе, пошто је очигледно да талената има, али се са њима не ради на прави начин.

 

фото: РСС

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *