Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

КРОС РТС

Подели

Укупно 2171 учесник прошао је кроз циљ у суботу 19. октобра на градском хиподрому у Зајечару. Град на Тимоку и Спортски савез града Зајечара још једном су се показали као одлични организатори и још бољи домаћини, па је пре последњег викенда Кроса Ртс-а, Зајечар преузео вођство, пошто је на стази на Краљевици, циљем прошло 646 тркача више него у Сомбору.

По програму је одржано 27 одличних трка, од предшколског узраста па све до сениорске конкуренције.

Новина је трка деце са сметњама у развоју, која је изазвала салве аплауза, а 15 учесника ове трке, уживала су у свих 100 метара дуге деонице. Ту је направљен и изузетак па су сви учесници трке награђени дипломама и медаљама.

Највише пажње наравно изазвале су трке сениорки и сениора, на 3.000 и 5.000 метара, мада је доста борбе и занимљивих трка било у свим категоријама, од предшколаца па све до матураната.

Заиста сјајна трка Теодоре Симовић у трци сениорки, која је баш као и у Сомбору доминирала и однела победу испред Кенијки Корир и Матебо.

Част Кенијаца спасили су сениори у трци на два километра дужој деоници у односу на сениорке, пошто су Киптум и Кипкорир темпом сломили најбољег српског дугопругаша, сјајног младог Новопазарца Елзана Бибића, који је морао да се задовољи бронзаним одличјем.

Све учеснике поздравили су градоначелник Зајечара Бошко Ничић, начелник Министарства просвете за Зајечарски и Борски управни округ Јасна Васић, председник и генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић и Игор Божиновић, као и Драган Здравковић дворански шампиона Европе на 3000 метара из 1983. године.

Спортски савез града Зајечара захваљује се директорима, професорима, васпитачима, предшколцима и ђацима Школске управе Зајечар Министарства просвете, науке и технолошког развоја, што су још једном осветлали образ Зајечара и показали да када сви раде свој део посла резултат не може да изостане.

Kрос серија завршава се следеће суботе, 26. октобра у Шапцу, а важиће и као државно првенство.

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *