Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

КРОС РТС-А ПОСЛЕДЊЕГ ДАНА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Укупно 1030 учесника прошло је кроз циљ у суботу 30. септембра на стази уређеној на простору Вашаришта на Краљевици. Град Зајечар,  Атлетски клуб „Младост“ и Спортски савез града Зајечара још једном су се показали као одлични организатори и још бољи домаћини, а задовољна лица малишана, родитеља, али и гостију из целе Србије говорила су више од речи.

Беспрекорна организација Спортског савеза, уз велику подршку локалне самоуправе, условили су и резултат за пример – у 26 одличних трка циљем је прошло 1030 такмичара.

Краљевица је увек била изазов за све учеснике и такмичаре, многи шампиони су прошли зајечарском стазом минулих 15 година, а тако је било и овог пута. Највише пажње изазвале су трке сениорки и сениора, на 3.000 и 5.000 метара, мада је заиста доста борбе и интересантних трка виђено у свим категоријама, од предшколаца па све до матураната.

Талентована Новопазарка Саима Мурић тријумфовала је на стази дугој 3.000 метара, испред клупске другарице Меире Мехмедовић и Милице Томашевић из београдске Црвене звезде. Kод сениора на 5.000 метара 16-годишњи Новопазарац Алдин Ћатовић освојио је златну медаљу другу годину заредом и пошао путем сада већ афирмисаног Елзана Бибића. Сребро је припало Николи Мијаиловићу, док је треће место заузео Кабир Зиљкић, за потпуну победу такмичара Атлетског клуба „Нови Пазар“, који су имали доста успеха и у осталим категоријама.

Највише одушевљења код Зајечараца изазвао је тријумф феноменалне Лене Малетић, која је победом у трци на 1000 метара у конкуренцији ученица 3. и 4. разреда средњих школа доказала сву раскош свог талента. Подсећамо, Лена је чланица Атлетског клуба „Младост“ и ученица Економско-трговинске школе у Зајечару, а ускоро ће постати и лауреат „Октобарске награде“ града Зајечара.

Спортски савез града Зајечара је према речима оснивача Кроса РТС-а Стевана Ковачевића обавио невероватан посао и омогућио поновни успех такмичења, које је посветио 99. рођендану Радио Београда, медијској кући која је пре 33 године основала најмасовнију атлетску манифестацију на Балкану.

Генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић захвалио се директорима, професорима, васпитачима, предшколцима и ђацима са територије Школске управе Зајечар, што су још једном осветлали образ Зајечара и показали да када сви раде свој део посла резултат не може да изостане.

Серија се наставља следеће суботе 7. октобра у Сомбору, а завршетак 33. по реду Кроса РТС-а на програму је 14. октобра у Лесковцу, док је што се Европске недеље у Зајечару тиче, тачка стављена јавним тренингом гимнастике и рекреације жена.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *