Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

КРОС РТС-А ДЕО ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ, ПРВИ ДАНИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ У ЗНАКУ ТЕНИСА И ТРАДИЦИОНАЛНИХ СПОРТСКИХ ИГАРА

Подели

И док су Олимпијски комитет Србије и Министарство спорта најављивали Европску недељу спорта која ће последње недеље септембра бити обележена девети пут на европском нивоу, а шести пут у Србији, у Спортском савезу града Зајечара потрудили су се да још више омасове ову велику и традиционалну манифестацију и организацију. Наиме, Крос РТС-а чији је Зајечар део од самих почетака и један од оснивача и осмоструки победник Крос серије ставиће тачку на овогодишњи „Спортски изазов“ и сасвим сигурно најмасовнију Европску недељу спорта у граду на Тимоку.

Ево и комплетног програма манифестације, са које ће из дана у дан „Глас спорта“ извештавати и доносити репортаже са свих спортских активности.

Kроз пет година реализације овог пројекта у нашој земљи, Олимпијски комитет Србије је у сарадњи са великим бројем партнера, а у координацији са Министарством спорта, успео да анимира и активира више од 150.000 грађана у Србији, приближавајући спорт свима и чинећи га доступним свакоме.

Европску недељу спорта свечано су на конференцији за медије најавили председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и министар спорта Зоран Гајић у друштву заменице шефа Делегације ЕУ у Србији Пламене Халачеве и наших прослављених спортисткиња и освајача олимпијских медаља Милице Ђуричић рођене Мандић и Иване Анђушић Максимовић.

Што се Зајечара тиче, све је спремно за један прави спортски догађај и угођај, уз осам дана осмишљених активности. Почетак је заказан за предстојећи викенд, када су на програму две међународне манифестације.

Најпре у суботу од 10 сати на Поповој плажи наступају тенисери, а све уз организацију Тениског клуба „АС Тимок“ и Спортског савеза града Зајечара. Истог дана, само сат времена касније у Великом Извору креће спортски део „Баште Балкана“, уз такмичења орача, борбу на брвну, надвлачење конопца, бацање бале сена преко пречке, који су на програму на старту Спортског изазова 23. септембра.

Дан касније, очекује нас наставак спортских прича са Попове плаже и Великог Извора. У недељу 24. септембра у 10 часова на терен излазе најмлађи тенисери у категорији црвени ниво, а поред  домаћих такмичара, стижу и гости из Бугарске. Што се традиционалне манифестације „Баште Балкана“ тиче, на програму је несвакидашња трка с млекарским кантама, која стартује од 15 сати.

Нису заборављени ни најстарији суграђани, па су већ за понедељак 25. септембар заказани „Спортски сусрети пензионера“, а такмичење ће бити организовано на Поповој плажи у различитим дисциплинама попут шаха, пикада и шутирања у периоду од 10 до 12 сати.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *