Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОДБОЈКА Србија

КРАЈ ОДБОЈКАШКЕ СЕЗОНЕ У СРБИЈИ, ПРОГЛАШЕНИ И ШАМПИОНИ, СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ЗАЈЕЧАРСКУ ОДБОЈКУ!

Подели

Одбојкашки савез Србије донео је одлуку о завршетку одбојкашке сезоне, услед немогућности њеног наставка због пандемије корона вируса.

Оно што упада у очи јесте чињеница да су проглашени и шампиони у обе конкуренције, па су тако освајачи титула за ову сезону Војводина у мушкој и Тент у женској конкуренцији.

Ево и комплетног саопштења које је послао Одбојкашки савез Србије.

„Извршни одбор Одбојкашког савеза Србије, председништво Одбојкашког савеза Србије и директор такмичења ОСС, на електронској седници, одржаној у уторак, 28. априла, донели су одлуку да се прекидају и сматрају окончаним такмичења у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, Првој лиги и Првој Б лиги за такмичарску 2019/2020. годину. Проглашавају се победници прва три ранга такмичења према затеченом стању. ТЕНТ из Обреновца у конкуренцији сениорки и Војводина НС семе из Новог Сада у конкуренцији сениора проглашавају се за прваке Србије, односно победнике Суперлиге 2019/2020.

Срем из Сремске Митровице у конкуренцији сениорки и Борац из Старчева у конкуренцији сениора проглашавају се победницима Прве лиге 2019/2020. и стичу право наступа у Суперлиги у сезони 2020/2021.

Инђија у конкуренцији сениорки и Борац из Параћина у конкуренцији сениора проглашавају се победницима Прве Б лиге 2019/2020. и стичу право наступа у Првој лиги у сезони 2020/2021.

Првацима Друге лиге, у конкуренцији сениорки проглашени су Зајечар (група Исток), Гимназијалац из Kраљева (Запад), Ас Батајница (Центар) и Панонија из Бачке Паланке (Север), а у конкуренцији сениора Топлички Витезови из Kуршумлије (Исток), Буковица Путеви из Ивањице (Запад), Шумадија из Аранђеловца (Центар) и Бечеј (Север).

Извршни одбор Одбојкашког савеза Србије, председништво Одбојкашког савеза Србије и директор такмичења ОСС, донели су одлуку о броју клубова за сезону 2020/2021. У Суперлиги у обе конкуренције ће играти по 10 екипа, у Првој и Првој Б лиги у обе конкуренције по 12 екипа, у Другој лиги у обе конкуренције по 12 екипа.

Из Суперлиге у Прву лигу у сезони 2020/2021. прелазе Спартак из Суботице у конкуренцији одбојкашица и Јединство из Старе Пазове у конкуренцији одбојкаша, из Прве у Прву Б лигу Динамо из Панчева у конкуренцији одбојкашица и Младеновац у конкуренцији одбојкаша, док ће у Прву лигу из Прве Б лиге Нови Сад и Стерија из Београда у конкуренцији одбојкашица и Дубочица из Лесковца и Kарађорђе из Тополе у конкуренцији одбојкаша“, пише у обавештењу Одбојкашког савеза Србије.

Свакако велики резултат и сјајан успех одбојкашица Зајечара, које су под вођством дугогодишњег тренера Ивана „Буце“ Тошића успеле да дођу до пласмана у Прву Б лигу Србије.

И поред тога што из године у годину мења састав, убацује нове младе играчице, које мењају оне које одлазе на студије, студиозни зајечарски стратег успева да остане конкурентан и игра допадљиву одбојку.

„Глас спорта“ жели пуно среће одбојкашицама Зајечара у наредној сезони Прве Б лиге Србије, а не сумњамо да ће дати све од себе да достојно репрезентују свој клуб и град.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *