Учитавање

Унесите термин за претрагу

КОШАРКА Србија

КРАЈ И У АБА ЛИГИ, НЕМА ШАМПИОНА, ЈОШ ЈЕДАН СРПСКИ КЛУБ У РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ!

Подели

Спуштена је завеса на сезону у „Јадранској“ АБА лиги, тако да је такмичење за српске клубове практично завршено. Остаје и домаћа Суперлига, али тешко је очекивати после свега да и ту буде неких другачијих одлука.

АБА лига је објавила крај, то је одлучено на Скупштини клубова, већина је била за такво решење, једини који су били против су црногорски клубови и Партизан.

Ово се могло очекивати након одлуке Евролиге да следеће сезоне исти клубови играју то такмичење, а решено је и велико питање у вези првака АБА лиге.

Шампиона нема, нема ни испадања, али ће бити проширења!

АБА лига ће наредне сезоне имати 14 клубова, то су према пласману из АБА 2 лиге, Борац и Сплит. Наредне сезоне у првом рангу такмичења, гледаћемо дакле великане из доба бивше Југославије, а први пут ту ће бити и Борац, што је Чачак свакако и заслужио.

Осам клубова је било за прекид и проширење лиге без шампиона, два клуба су била за проглашење првака, Партизан и Игокеа, док су Морнар и Будућност били за наставак такмичења. Међутим, понављамо после одлуке Бертомеуа и Евролиге, тешко је било нешто друго очекивати сем прекида и поништења сезоне.

 

фото: АБА лига

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *