Учитавање

Унесите термин за претрагу

Србија Фудбал

КОРОНА ОБОРИЛА ЦЕНЕ ФУДБАЛЕРА, КАКО СТОЈЕ ВЕЧИТИ РИВАЛИ?

Подели

Пауза због пандемије коронавируса довела је до великог пада у тржишној вредности фудбалера, а то се наравно одразило и на вредност играча српских вечитих ривала.

Највише ће се криза осетити код најбогатијих, који ће умногоме морати да срежу буџете и сигурно је да неће бити спектакуларних трансфера предстојећег лета. Ипак и београдски црвено и црно – бели мораће далеко пажљивије да планирају буџете, а ево како највећи српски клубови тренутно стоје на тржишту.

Kада је Црвена звезда у питању, састав српског шампиона по “Трансфермаркту“ вреди 45.35 милиона евра.

Нападач Милан Павков је по процени најпознатијег специјализованог фудбалског сајта, највреднији фудбалер Звезде и његова цена износи 3.5 милиона евра, али то је уједно и велики пад у његовој вредности, с обзиром да је претходно процењиван на 4.5 милиона евра.

Милош Дегенек и новајлија Секу Саного, који због повреде још није дебитовао у црвено-белом дресу,  процењују се на 3.2 милиона евра, Ричмонд Боаћи на три, голман Борјан, Родић и Матео Гарсија на по 2.8, а најбољи играч Звезде током другог дела сезоне Ел Фарду Бен 2.4 милиона евра.

Највећи скок има Вељко Николић, коме је Дејан Станковић пружио прилику у првом тиму, са 50.000 колико је вредео јесенас, његова цена је скочила шест пута, на 300.000 евра.

Што се друге стране топчидерског брда тиче, тим Партизана по “Трансфермаркту“ вреди 34.95 милиона евра, а највећу појединачну вредност има млади штопер Страхиња Павловић, који се сада процењује на 7.2 милиона, а јесенас је та сума износила осам милиона. Али, Партизан је још зимус реализовао његов трансфер од 10 милиона евра плус бонуси, колико ће Монако морати да плати, па овај пад црно-бели неће осетити када је Павловић у питању.

За младим српским репрезентативцем следи Филип Стевановић чија се вредност процењује на 3.6 милиона евра, што је пад у односу на јесењи део сезоне, када је најталентованији играч црно-белих био процењен на 4 милиона.

Вредност Лазара Марковића пала је са 4 на 3.2 милиона евра, а Бибрас Натхо и Немања Милетић имају исту вредност – 2.4 милиона (претходно по три милиона).

Умар Садик је процењен на два милиона, колико и Саша Здјелар, док Сејдуба Сума вреди 1.6 милиона, колико је Партизан за њега платио када је пре три године стигао у Хумску из Слована из Братиславе.

Све у свему, чини се да нећемо овог лета гледати милионске трансфере у редовима вечитих ривала, бар што се долазака тиче, тако да ћемо на нове Суме и Гарсије, причекати неко време. Сигурно је ипак, да због кризе, ни један наш клуб неће бити у позицији да одбије милионске понуде за своје фудбалере.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *