Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ЈУБИЛАРНИ 10. МЕЂУНАРОДНИ ПЛИВАЧКИ „КОПЕР КУП“ ОДРЖАН У БОРУ

Подели
Пливачки клуб „Свети Никола“ из Ниша тријумфовао је на 10. Међународном Копер купу у Бору, друго место и сребрну медаљу у екипној конкуренцији освојио је Пливачки клуб „Напредак“ из Крушевца, док је 3. место припало ПК „Пантареј“ из Београда. Домаћин, Пливачки клуб „Бор“ заузео је 8. место у генералном пласману на такмичењу одржаном у Спортском центру „Бобана Момчиловић Величковић“.
 
Учествовало је 250 пливача из 19 клубова, а куриозитет је да су ове године учешће узела и два пливачка клуба из Бугарске.
 
Медаље су наравно заслужили сви они који су успели да освоје једно од прва три места у тркама на 50 и 100 метара у свим дисциплинама, краул, леђно, делфин и прсно. Једна од најтежих била је микс дисциплина, пливање на 200 метара у којој су се по правилу опробали само они искуснији пливачи.
Највише пажње изазвала је штафета, ниједно такмичење не би могло да се организује, а да се деца не опробају у групном пливању које им је најдраже, истакли су организатори. Тренер Пливачког клуба „Бор“ Дејан Богдановић изразио је захвалност градској управи Бор на помоћи и нагласио да традиционални „Копер Куп“ из године у годину окупља све већи број талентованих пливача из целе Србије, али и госте из иностранства.
Градски већник Дејан Дуловић отворио је 10. Међународни Копер куп и том приликом се у име града Бора, захвалио Пливачком савезу Србије што је у свој званични календар такмичења уврстио 10. по реду „Копер куп Бор“.
 
„Максимално смо се трудили, почев од Пливачког клуба Бор, затим Установе Спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић да будемо добри домаћини и организатори, да оправдамо поверење које нам је указано и да свих 250 такмичара понесе лепе утиске из Бора, без обзира на резултат“, закључио је Дуловић.
НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.
 
Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *