Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Свет

ЈАПАНЦИ ПОТВРДИЛИ, ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ БИЋЕ ОДРЖАНЕ НА ЛЕТО!

Подели

Премијер Јапана Јошихиде Суга потврдио је да ће Олимпијске и Параолимпијске игре бити одржане на лето и да ће бити безбедне, како за учеснике, тако и за ограничени број посетилаца.

Олимпијске игре почеће 23. јула, а Параолимпијске месец дана касније 24. августа, преноси енглески „BBC“.

За организацију игара биће потребно издвајање додатних 2,30 милијарди евра због мера превенције ширења корона вируса, а ОИ у Токију ће сасвим сигурно бити најскупља Олимпијада у историји.

Већина грађана Јапана противи се одржавању Олимпијских игара у 2021., како показују истраживања јавног мњења. Они сматрају да је боље да се Олимпијада откаже или помери, али јапански премијер истиче да ће оне представљати „симбол глобалне солидарности“.

Број заражених корона вирусом у Јапану је последњих дана у порасту, а Токио је први пут потврдио више од хиљаду нових случајева заразе у једном дану. У Јапану су потврђени случајеви мутираног соја коронавируса откривеног у Великој Британији, а градоначелница Токија Јурико Коике је упозорила да број заражених могао знантно да се увећа.

Видећемо ко ће све од српских спортиста успети да оствари норму у појединачним спортовима, односно пласман кроз квалификације у колективним спортовима, а шансу ће прве имати рукометашице Србије, које већ у марту чекају квалификације у Мађарској.

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *