Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ИЗЛОЖБА ОЛИМПИЈСКОГ КОМИТЕТА СРБИЈЕ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Изложба Олимпијског комитета Србије под називом „Пут правих вредности“ биће свечано отворена на локалитету „Феликс Ромулијана“ у четвртак 4. априла у 13 сати. Поставку ауторке Наташе Јанковић  посетиоци овог касноантичког локалитета моћи ће да виде у наредних месец дана, тачније до 6. маја ове године.

Изложбу ће отворити џудисткиња Андреа Стојадинов, представница Србије на овогодишњим Олимпијским играма у Паризу, градоначелник Зајечара Бошко Ничић и директор Народног музеја у Зајечару Вујадин Милошевић.

Ово је само наставак успешне сарадње града Зајечара, Олимпијског комитета Србије и Спортског савеза града Зајечара, који годинама с успехом реализују различите програме и акције олимпијске „куће спорта“ попут „Европске недеље спорта“, „Спортског изазова“ и „Олимпијске стазе“.

Изложба „Пут правих вредности“ која је суфинансирана средствима програма Европске уније Ерасмус+ и Олимпијске солидарности, има за циљ да упозна ширу јавност са историјатом и континуитетом олимпијског покрета, као и његовим значајем од Kраљевине Србије до данас, са освртом на друштвени контекст и прилике у земљи. Зајечарци и њихови гости моћи ће да уживају у фотографијама које приказују настанак олимпизма у нашој земљи, као и хронологију учешћа наших олимпијаца на Летњим олимпијским играма од 1912. до 2020. године, са подацима о самим Играма, друштвеним околностима које су их пратиле, члановима наших делегација, као и мање познате занимљивости у вези с Играма.

Изложба „Пут правих вредности“ је веома успешно представљена публици у Београду и Зрењанину током 2021. године, у Пожаревцу 2022. године, Kрагујевцу и Новом Саду минуле и у Смедеревској Паланци и Kрушевцу ове године.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *