Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

IN MEMORIAM – ВЕСНА НИКИЋ

Подели

Жена победник, истакнута спортисткиња и борац за права особа са инвалидитетом, преминула је  у Књажевцу у среду 17. новембра у 60. години живота, саопштио је Пауерлифтинг и бодибилдинг спортског клуба „Књажевац“.  

Као дугогодишња чланица и такмичарка Пауерлифтинг и бодибилдинг спортског клуба „Књажевац“ освојила је моногобројне државне титуле како у параолимпијској дисциплини бенч прес у оквиру Параолимпијског комитета Србије, тако и бенч пресу у дисциплини у којој је била државна првакиња и рекордер у својој категорији у организацији Поверлифтинг савеза Србије. Весна је као велики спортки радник основала удружење за Параплегичаре у Књажевцу, са којим је на многобројним такмичењима у Србији остварила запажене резултате у шаху, бацању пигада и атлетици – дисциплини бацања копља и диска. Весна је била одборница у Скупштини општине Књажевац, борила се да сваком човеку помогне зрачила је великом енергијом, била је велики човек, велики борац и организатор многобројних такмичења и манифестација за особе са инвалидитетом на територији општине Књажевац.

Весна Никић рођена је у Књажевцу 1962. године. Због болести је завршила у инвалидским колицима али и поред тога ништа је није спречило да последњу деценију свог живота посвети раду особама са инвалидитетом на побољшавању њиховог статуса и услова живота. Весна Никић преминула је услед тешке болести са којом се годинама борила.

Сахрана Весне Никић заказана је за данас на источном гробљу у Књажевцу у 14 сати. Весна је иза себе оставила супруга, двоје деце и четворо унучади као и многобројна признања од стране општине Књажевац, Спортског савеза Књажевца и многобројних институција и спортских савеза у Србији.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *