Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ГРЉАНЦИ У ЛОВУ НА ТРОФЕЈ – ДА ЛИ ЕКИПА ИЗ НАЈВЕЋЕГ ЗАЈЕЧАРСКОГ СЕЛА МОЖЕ ДО ТИТУЛЕ ШАМПИОНА СЕОСКИХ ИГАРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ?

Подели

Екипа Грљана учествоваће предстојећег викенда у великом финалу Сеоских игара Спортског савеза Србије. Домаћин Државног такмичења који ће окупити најбоље сеоске спортске екипе из Србије је општина Уб, а надметање је на програму од 3. до 5. септембра.

Поред троструких узастопних учесника великог финала екипе Грљана из Зајечара, који су своју доминацију потврдили и ове године, како победом на градском такмичењу, тако и освајањем првог места на Регионалном надметању на Поповој плажи, пласман у завршницу ове велике манифестације обезбедили су:

Рудна Глава – Мајданпек

Батковићи – Прибој

Милочај – Краљево

Кљајићево – Сомбор

Поцерски Причиновић – Шабац

Милошевац – Велика Плана

Мијатовац – Ћуприја

Екипу Грљана ће и овог пута предводити Спортски савез града Зајечара, а претходне сезоне освојено је 5. место на завршном такмичењу. Конкуренција је и ове године изузетна, а издвајају се прошлогодишњи победници, екипа Батковића из Прибоја, затим представник Велике Плане Милошевац који је на фуриозан начин стигао до пласмана преко Регионалног такмичења у Власотинцу и Кљајићево из Сомбора. Али да имају чему да се надају, Грљанци су показали на Поповој плажи, када су оставили иза себе шампионе из 2019. године, екипу Рудне Главе, као и представнике Петровца на Млави, Кучева и Књажевца.

Да ли Грљанци могу коначно да се домогну титуле и обезбеде свом селу спортско игралиште, поклон Спортског савеза Србије најуспешнијој екипи Сеоских игара, остаје нам да видимо.

Подсећања ради, свака екипа броји 20 чланова, 15 мушкараца и пет жена, које се надмећу у малом фудбалу, одбојци, рвању, бацању камена с рамена, трчању полигона с препрекама, скоку у даљ, надвлачењу конопца, обарању руку, шаху и надвлачењу штапа.

Све дисциплине изузев бацања камена с рамена, скока у даљ и трчања полигона с препрекама, имаће групну фазу, па ће на тај начин осам екипа бити подељено у две групе. Жреб је већ обављен у просторијама Спортског савеза Србије за сваку од седам спортских дисциплина понаособ.

Грљанци ће у надвлачењу штапа бити у групи А са Мијатовцем, Милочајем и Рудном Главом, у надвлачењу конопца надметаће се против Кљајићева, Поцерског Причиновића и Милочаја, шах ће донети окршаје са Милошевцем, Кљајићевом и Рудном Главом, док ће у одбојци одмерити снаге са Мијатовцем, Милошевцем и Милочајем. Народно рвање, код кога постоје три тежинске категорије упариће Грљан са екипама Поцерског Причиновића, Милочаја и Мијатовца, док ће се у обарању руку укрстити са старим ривалима Рудном Главом, Милошевцем и Мијатовцем. Футсал ће такође донети велику борбу, а најбоља екипа из Зајечара и Тимочке Крајине наћи ће се у групи А са представником Сомбора Кљајићевом, затим мајданпечком Рудном Главом и краљевачким Милочајем.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Забрањено преузимање комплетног текста, а уколико преузимате део текста или фотографије, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

 

 

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *