Учитавање

Унесите термин за претрагу

Тимочка Крајина Фудбал

ФК МАЛИ БОР – УСПЕШНА ФУДБАЛСКА ПРИЧА ИЗ ГРАДА „БАКРА“

Подели

Када из правих спортских побуда кренете у реализацију фудбалских идеја, онда ни резултати не могу да изостану. Управо то је случај са ФК „Мали Бор“, клубом који је већ годинама синоним за успешан рад са млађим категоријама. Дејан Станковић, Владан Тричковић и Рајко Митић, основали су најмлађи борски фудбалски колектив у септембру 2013. године, који ће тако наредне године прославити велики јубилеј, прву деценију постојања.

И док посматрамо утакмицу једне од селекција, питамо тренера и једног од оснивача Владана Тричковића, како изгледа бити професионалац у свом клубу и живети фудбал од јутра до мрака.

„Када неко од деце са којима проведете толико времена постигне велики успех и обуче дрес неког од реномираних српских клубова, онда сав уложени труд добије на значају и унесе смисао у оно што смо имали на уму још од самих почетака“, истиче Тричковић.

Све већи број издананака ФК „Мали Бор“ задужује опрему суперлигаша. Филип Јорговановић је у Вождовцу, док је пре тога са успехом носио дрес Јагодине, Јован Пејчић је у Напретку, Михајло Денић у Чукаричком, Алекса Удић у нишком Радничком, Стеван Станковић у Партизану, док је Стефан Иванов у подмлатку Црвене звезде.

„У нашем клубу тренира више од 100 малишана, а поред школе фудбала „Мали Бор“ има и такмичарске селекције млађих петлића, петлића, пионира и кадета, који се са успехом такмиче како у Лиги Зајечарског и Борског округа, тако и на бројним турнирима широм Србије“, поносан је Тричковић.

Много је лакше и када фудбалску причу воде фудбалери, они који су прошли много тога, видели и на свом примеру шта значи професионализам и који желе део свог знања да пренесу на нове генерације борских фудбалера. Дејан Станковић је некадашњи резервни голман Партизана, чији је дрес носио пуне четири године. Владан Тричковић је играо за Обилић и био интернационалац у екипи „Ута Арад“ из Румуније, док је Рајко Митић наступао у Младом Раднику и екипи „Козаре“ из Босне и Херцеговине.

„Имамо одличну сарадњу са свим клубовима у окружењу и локалном самоуправом, а велику подршку од стране нашег колеге, друга и председника ФК „Мали Бор“ Дејана Станковића, који је и успешан привредник, док смо Рајко и ја професионалци и запослени у клубу, тако да можемо потпуно да се посветимо раду са свим нашим селекцијама“, наводи за крај разговора за „Глас спорта“ Владан Тричковић.

Пројекат „Бирам спорт – борски спортски таленти“, суфинансиран je из буџета Града Бора:

”Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *