Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЕКИПА ГРЉАНА ОСВОЈИЛА 3. МЕСТО НА СЕОСКИМ СПОРТСКИМ ИГРАМА СРБИЈЕ У ЧАЧКУ

Подели

Екипа Грљана освојила је треће место и бронзану медаљу на Сеоским играма Спортског савеза Србије. Грљанци су остварили сјајан резултат на Државном такмичењу чији је домаћин био Чачак. Велико финале Сеоских спортских игара одржано је минулог викенда, а победници четвртог издања ове престижне манифестације постали су такмичари из села Оране код Бојника, који су на тај начин стигли и до главне награде игара, спортског терена чији дародавац је Спортски савез Србије.

Велики жал поново остаје за екипу Грљана, јер су такмичари из највећег зајечарског села били тако близу титуле, које би донело потпуно нов спортски терен за мали фудбал и рукомет у Грљан. Наиме, Грљанци су по завршетку свих 11 дисциплина сакупили 79 бодова, што је било довољно за бронзано одличје. Само бод више имала је екипа Милочаја из Краљева, док су првопласирани такмичари Орана освојили 83 бода и постали нови шампиони.

Четврте по реду Сеоске игре Спортског савеза Србије свечано је отворио градоначелник Чачка Милун Тодоровић, који је у име домаћина ове велике и сада већ традиционалне манифестације пожелео пуно среће свим такмичарима, за шта је награђен плакетом српске „куће спорта“ коју му је уручио председник Давор Штефанек.

Сјајни су у два дана такмичења на теренима Спортског центра „Младост“ у Чачку били Грљанци. На прави начин су репрезентовали како своје село, тако и град Зајечар. Такмичење је почело како се само пожелети може, са првим местом у скоку у даљ, а наставило се и одличним наступом и другим местом у скакању у џаковима и трећом позицијом у надвлачењу штапа за екипу, коју је и овог пута предводио Спортски савез града Зајечара. Недостајало је и среће у неким моментима, али пожртвовања свакако није. Бодрили су једни друге, борили се за сваки поен, а на крају је баш мало фалило за невероватан подвиг. Ипак, освојена је медаља, друга у низу на Сеоским играма за екипу Грљана, иначе четвороструког узастопног зајечарског и регионалног шампиона и учесника сва четири велика финала, у Рудној Глави, Врњачкој Бањи, Убу и Чачку.

После првог дана такмичења Грљан се налазио у вођству, на првом месту међу 10 најбољих спортских села у Србији, али је ваљало то и одбранити другог дана такмичења. Међутим нема се шта замерити екипи која је показала заједништво и борбу за пример до самог краја такмичења. Одлука је пала у надвлачењу конопца, шаху и полигону – трчању са препрекама, где су освојена два трећа и једно четврто место, па је по завршетку бодовања за две секунде у полигону и пола поена у шаху измакло прво место, које би донело злато и победнички пехар у Грљан.

Ипак, још једном вреди истаћи, борили су се такмичари који су представљали највеће зајечарско село заиста до последњег атома снаге и изгарали на терену, али мора се признати и да је помало конфузан систем такмичења учинио своје. Јер у неким дисциплинама си могао да оствариш и једну победу и будеш пети, а такође и са три победе заузмеш 6. позицију, што сигурно није баш по спортским обичајима и мерилима, али правила наравно креира и одлучује о њима организатор такмичења и томе су све екипе морале да се прилагоде.

Спортски савез града Зајечара још једном честита целој екипи Грљана на феноменалном успеху, јер заиста није мала ствар бити трећи у Србији, поготово ако се зна да је кроз Сеоске спортске игре током 2022. године прошло скоро 200 села и месних заједница. Следећа година доноси нову шансу за титулу најбољег у Србији, биће наравно још теже све ово поновити и бити најбољи како на градском, тако и на регионалном такмичењу, али срце шампиона и победнички менталитет Грљанаца никако не треба потцењивати. То су доказали и у Чачку, где су иза себе оставили редом следеће екипе:

Каоник – Крушевац, Бродарево – Пријепоље, Кљајићево – Сомбор, Пертате – Лебане, мајданпечку Рудну Главу, иначе првог шампиона Сеоских игара из 2019. године, као и Српски Милетић код Оџака и представника Књажевца, екипу Васиља.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Забрањено преузимање комплетног текста, а уколико преузимате део текста или фотографије, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *