Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ДОДЕЛА „МАЈСКЕ НАГРАДЕ“ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У ДОМУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ НАКОН ДВЕ ГОДИНЕ ПАУЗЕ

Подели

Носиоцима „Мајске награде“, највећег друштвено-спортског признања у Србији, додељена су признања на  церемонији у Скупштини Републике Србије. Као и сваке године, том приликом одржана је и редовна годишња Скупштина Спортског савеза Србије, који је и организатор ове традиционалне манифестације.

Лауреати за 2020. и 2021. годину нашли су се на једном месту, као и велики број спортских радника из читаве земље, а њима се на почетку обратио Давор Штефанек, председник „српске куће спорта“.

“Жао ми је што нисмо могли да се скупимо и прошле године. Али нека свечаност буде знак да се полако враћамо нормалном животу”, истакао је на отварању Штефанек.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је свим добитницима „Мајске награде“.

„Бити део система спорта у земљи шампиона је привилегија, али и одговорност свих нас, зато настављамо даље за нове победе и Србију на победничком постољу“, поручио је Удовичић.

На седници Скупштине, којој су испред Спортског савеза града Зајечаара присуствовали генерални секретар Игор Божиновић и дугогодишњи радник стручне службе Миомир Симоновић, констатован је успешан рад Спортског савеза Србије. Бројне акције обележиле су минуле године, организација Сеоских спортских игара, Малих сајмова спорта, едукација за фитнес тренере у оквиру бесплатне рекреације за жене, као и стална комуникација са територијалним и гранским савезима, без које и нема правог система спорта.

Затим се прешло на добитнике „Мајске награде“, а праве овације добила је жива легенда Црвене звезде Владимир Цветковић, прослављени кошаркашки репрезентативац и дугогодишњи генерални секретар и директор српског фудбалског великана, који је добио награду за животно дело.

Постхумно је награђена и Бобана Величковић Момчиловић, за допринос развоју стрељаштва. Најбољи олимпијац је одбојкаш Урош Ковачевић, док је ФК Црвена звезда најбоља спортска организација у земљи. Најбољи стручњаци су Марина Маљковић и Светислав Пешић, док су признања за територијалну организацију отишла у Суботицу и Панчево.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 
Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *