Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар КОШАРКА Србија

БУДУЋНОСТ ЗАЈЕЧАРСКЕ КОШАРКЕ – КАДЕТИ МЛАДОСТИ ЧЕТВРТИ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ, ДВА ИГРАЧА И ТРЕНЕР У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ РЕГИОНА ЗА 2007. ГОДИШТЕ

Подели

Када се у Кошаркашком клубу „Младост“ из Зајечара буду освртали на сезону 2020/21, могу бити и више него поносни на учињено. Будућност зајечарске кошарке је светла, а ако буде мало слуха ни сениорска кошарка у Зајечару неће бити више у запећку.

Кадети Младости, играчи рођени 2004. године и млађи, које са клупе води тренер Драган Марковски, заузели су 4. место на завршном турниру Првенства Србије, који су обезбедили освајањем првог места у Међурегионалној лиги. Велико искуство за њих, једна димензија више, пошто су превазишли конкуренцију на југу и истоку Србије. Ипак, у три меча у Новом Пазару минулог викенда, три пораза. На старту од новосадске Војводине резултатом 61:86, потом од Жаркова 69:44, док су најближи тријумфу Зајечарци били против домаће екипе „Стари Рас“, где су поражени 66:71.

Завршни турнир играле су најбоље четири екипе ван Квалитетне лиге Кошаркашког савеза Србије, а такмичење је одржано од 28. до 30. маја у Новом Пазару.

Поред кадета, разлога за понос у зајечарском клубу имали су и због представника на турниру региона Кошаркашког савеза Србије. Све у циљу квалитетног праћења играча и њиховог развоја, у дворани хотела „Шумарице“ у Крагујевцу одржан је турнир региона за дечаке рођене 2007. године. КК „Младост“ из Зајечара представљала су двојица играча, Лука Милев и Вукашин Марковић, као и тренер Милан Вељковић.

Пет екипа региона КСС – Војводина, Београд, Централна Србија са Рашко-косовско-метохијским регионом, Западна Србија, Југоисточна Србија, за коју су наступили Зајечарци и екипа Републике Српске, одмерили су снаге на терену у Крагујевцу.

Након контролних тренинга у оквиру развојно-селективног програма, најбољи млади играчи рођени 2007. године из целе Србије су се први пут заједно окупили ове године како би у Кошаркашком савезу Србије добили што јаснију слику о квалитету и потенцијалу играча. Турниру је присуствовао и прослављени репрезентативац Србије, сада у улози потпредседника за сектор мушке кошарке Ненад Крстић, који је на делу могао да види оно најбоље што Србија има у узрасту играча до 14 година.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *