Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

БОЖИЋНИ УСПОН НА РТАЊ У СУБОТУ 14. ЈАНУАРА

Подели

Традиционални 40. по реду „Божићни успон на Ртањ“, на програму је 14. јануара. Организатор је Омладинско-планинарско смучарско друштво “Драган Радосављевић” из Зајечара. Окупљање учесника и отварање акције је у 8 сати и 15 минута код мотела “Балашевић”, а успон ка врху, као и ранијих година, одвијаће се у два правца – јужном и северном страном планине.

Полазна тачка за успон северном страном је код старог рудника породице Минх – каменолома ”Унимер”, а укупна дужина стазе је 15 километара. Успон са умереним ходом и паузама траје око 6,5 сати, а висинска разлика је 1200 метара. На успон јужном страном креће се из насеља Ртањ, а укупна дужина стазе је нешто краћа и износи 14,5 километара. Успон траје мање од четири сата, а висинска разлика је 1000 метара. Планирани излазак на врх Ртња је око 13 часова, а повратак у насеље до 17 сати.

Организатори наглашавају да је обезбеђен превоз из Зајечара у суботу у 6.30 када аутобус полази испред маркета ,,Аман“. Пријаве за превоз су могуће до 9. јануара на електронску адресу draganradosavljevic.za@gmail.com., као и на бројеве телефона: 066/ 456 933 радним данима од 8.00 до 17.00 и 063/ 457 536 од 8.00 до 20.00 часова.

Божићни успон на Ртањ успешно се одржава од 1983. године и једина је планинарска акција у Србији на којој се за више учешћа додељују признања и то:

🏅за три учешћа – Бронзана значка
🎖за шест учешћа – Сребрна значка
🏅за десет учешћа – Златна значка
🎖за петнаест учешћа – плакета 15 успона
🏅за двадесет учешћа – плакета 20 успона
🎖за двадесет и пет учешћа – плакета 25
успона
🏅за тридесет учешћа – плакета 30 успона

Сви који ове године крену на „Божићни успон“ моћи ће да провере своју историју учешћа, која се ревносно чува у архивама организатора.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *