Учитавање

Унесите термин за претрагу

КОШАРКА Свет Србија

БОГДАН У АТЛАНТИ ЗА 72 МИЛИОНА ДОЛАРА – СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ПОТПИСАО УГОВОР ИЗ СНОВА

Подели

Богдан Богдановић је нови кошаркаш Атланте, после вишенедељних трансфер заврзлама. Сакраменто, који је имао рок од 48 сати, није желео да изједначи понуду „Хоукса“ од 72 милиона долара за четири године, па ће српски репрезентативац сезону која почиње 22. децембра започети у новом клубу.

Репрезентативац Србије је био ограничено слободан агент и један од најтраженијих играча ове јесени у НБА лиги, претходно је Сакраменто покушао да га проследи („трејдује“) у Милвоки, али је наш кошаркаш сачекао бољу понуду која је стигла из Атланте, која је агресивно кренула у прелазни рок, јер је пре српског репрезентативца довела и Данила Галинарија из Оклахоме и Раџона Ронда из „Лејкерса“.

Уз плату од 18 милиона долара годишње, Богдану припада и 15% на име бонуса што је изабрао баш Атланту, што је сложићете се, понуда коју није могао да одбије, поготово што је у уговору клаузула по којој након треће године може да напусти клуб.

Нема сумње да ће Атланта довођењем Богдановића постати још један клуб са бројним симпатизерима из Србије и придружити се Сакраменту и Денверу као једна од омиљених НБА екипа навијачима из наше земље.

фото: КСС, „ЕПА“

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *