Учитавање

Унесите термин за претрагу

Србија Фудбал

БИВШИ СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ИМА ПОРУКУ ЗА СВЕ У СРБИЈИ

Подели

Снажну поруку Србији послао је Ивица Драгутиновић, некадашњи фудбалски репрезентативац наше земље, који годинама већ живи у Шпанији, где је са успехом носио дрес Севиље.

С обзиром на то да је Шпанија тешко погођена пандемијом коронавируса, са више од 1400 мртвих, Драгутиновић помно прати ситуацију и мере које се предлажу у Шпанији. Kористећи њихова искуства, у поруци Србији дао је и један предлог, апелујући да власти у Србији уведу потпуно ограничење кретања током читавог дана.

“Овом приликом желим да се обратим народу у Србији, мислим да је то и моја морална обавеза.

Kао што знате, ја већ 15 година живим у Шпанији, овде је деликатна ситуација, здравствени систем им је на коленима, зато имам потребу и жељу да се обратим нашој нацији, поготово старијима да остану код куће, а млади да преузму социјалну одговорност и да покажу интелигенцију у овом деликатном моменту за наш народ.

Пре свега, морате да слушате савете наших стручњака и само тако можемо да изађемо из овог великог проблема.

Овим путем апелујем на нашу Владу, да што пре уведе мере забране кретања свих грађана јер је то, као што и Шпанци сада кажу, једино решење, као и можда једина вакцина која је сада нама потребна.

Ја дајем пуну подршку да се уведе вандредно стање и тотална забрана кретања од 0-24 за све наше грађане. Желим вам срећу, да будете здрави и јединствени у тешком моменту за све нас“, поручио је на крају Драгутиновић.

Подсећамо, популарни Драго је провео шест сезона у Севиљи, са којом је освојио два Kупа УЕФА и шпански куп, и фанови шпанског клуба га и данас воле и не заборављају, а пре Севиље је провео девет година у Белгији и као најцењенији дефанзивац лиге и капитен Стандарда из Лијежа је прешао у Примеру. За андалузијског великана је у шест сезона уписао преко 100 мечева и у њима се истицао искуством, знањем и огромном пожртвованошћу.

Што се тиче националне селекције, Ивица Драгутиновић је дрес репрезентације обукао 49 пута, а члан је и чувене одбрамбене четворке која је у квалификацијама за Мундијал 2006. године примила свега један погодак. Поред њега непробојну дефанзивну линију селектора Илије Петковића чинили су Младен Kрстајић, Немања Видић и Горан Гавранчић.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *