Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар КОШАРКА

БАСКЕТ СПЕКТАКЛ У ЗАЈЕЧАРУ – НАЦИОНАЛНИ 3X3 ТУРНИР У СУБОТУ 17. СЕПТЕМБРА НА ТРГУ ОСЛОБОЂЕЊА

Подели

Зајечар ће у суботу 17. септембра бити баскет престоница Србије. Наиме, Караван Првенства Србије стиже у град на Тимоку, где ће на Тргу ослобођења бити одржана последњи квалификациони турнир Државног шампионата. Зајечарце и њихове госте очекује прави баскеташки спектакл у организацији Спортског савеза града Зајечара и Националног баскет 3×3 савеза уз покровитељство града Зајечара. Почетак ове престижне манифестације заказан је за 10 сати.

Оно што је важно нагласити јесте да котизација износи 4.000 динара, а пријаве за турнир су отворене до петка 16. септембра. Све додатне информације можете добити на број телефона: 060/4373040 и путем линка FIBA 3X3 (https://play.fiba3x3.com/events/184cbe11-7cd0-4194-aec4-15b0515af5f4).

Зајечар је завршна станица у току првенства Србије која носи и последњи „слот“ за велико финале у Београду, које је на програму 21. септембра на Тргу Републике.

За публику су од стране Националног 3×3 баскет савеза и КСС-а обезбеђене и одређене награде, а све како би посетиоци овог професионалног турнира осетили чари 3×3-а директно са терена. А, када се ради о наградама за учеснике турнира, односно најбоље екипе, очекује их богат наградни фонд, па ће тако првопласирана екипа сем осигурања учешћа у великом београдском финалу, отићи кући са чеком на 80.000 динара, друго место доноси награду у износу од 30.000, док ће трећепласирани тим бити богатији за 10 хиљада динара.

После више од 30 квалификационих турнира ове године широм Србије дошли смо до великог 3×3 финала Србије 2022. године. Јубиларна 10. сезона започела је турниром у Сремској Митровици 30. априла. Ево и комплетног распореда такмичења одржаних по градовима широм Србије:

Сремска Митровица, Kрагујевац, Ниш, Стара Пазова,  Kосовска Митровица, Београд,  Пожаревац, Лапово, Сврљиг, Kладово, Свилајнац, Банатски Kарловац, Kикинда,  Ниш, Стара Пазова, Врњачка Бања, Смедеревска Паланка, Kрупањ, Рековац, Чачак, Сокобања, Бабушница,  Нови Сад,  Лазаревац, Београд, Смедерево, Београд, Београд, Суботица, Инђија, Зајечар, Град Београд.

Овогодишње финале окупиће 16 најквалитетнијих екипа из наше земље које су свој пласман пронашле преко неког од ових квалификационих тунира. Четврти пут један професионални 3×3 турнир биће организован на Тргу Републике у центру Београда, а шампион Србије имаче част да представља нашу земљу на 3×3 „Master World Tour-u“, чије домаћин ће бити Париз 7. и 8. септембра.

Kо ће се  из Зајечара придружити најбољим баскет екипама у земљи, сазнаћемо у суботу 17. септембра у вечерњим сатима.

фото: 3×3 Србија

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *