Учитавање

Унесите термин за претрагу

КОШАРКА Тимочка Крајина

„БАСКЕТ ИЗ БЛОКА“ ПРВИ ПУТ У НЕГОТИНУ, НАСЕЉЕ БОРСКА ДОМАЋИН ХУМАНИТАРНОГ 3X3 ТУРНИРА

Подели

Kaраван „Тројке из блока“ први пут је стигао у Неготин, а група ентузијаста из Насеља Борска потрудила се да на прави начин уз подршку Хуманитарне организације „Срби за Србе“ организује престижни 3×3 турнир у баскету. Окупљени око заједничке идеје помоћи угроженим породицама бројни Неготинци одлучили су да 12. и 13. августа учествују на I Баскету из блока у њиховој општини.

Укупно 16 екипа у неготинском насељу „Борска“ надметало се за пехар победника, који је на крају припао тиму „Баскеташа“. Како истичу у  хуманитарном каравану који постоји већ пуну деценију, сви учесници али и они који су помогли организацију турнира, су већ шампиони.

Протекле године прикупљена средства широм Србије, али и региона износила су више од 320 хиљада евра, док је зацртани циљ за 2022. годину пола милиона евра. Својим учешћем на турниру у Неготину, сви пријављени су ушли у круг донатора ове велике хуманитарно-спортске организације.

Група неготинских ентузијаста која је организовала 3×3 „Баскет из блока“ изразила је наду да ће турнир у годинама које следе постати традиционални, а да ће колико већ следеће године окупити и екипе из других градова.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране Општине Неготин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *