ЗАЈЕЧАРСКИ ШКОЛСКИ СПОРТ НА НОВОСАДСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ, СЕЗОНА ТАКМИЧЕЊА У ПУНОМ ЈЕКУ

Share

Сезона школских такмичења је у пуном јеку, а крај марта и почетак априла обележило је градско такмичење у рукомету за ученике основних и средњих школа. Организатор надметања одржаних у хали спортова на Краљевици био је Зајечарски савез за школски спорт (ЗШС). Све је стало у два дана, а најпре је пала одлука о учесницима Окружног такмичења у конкуренцији средњошколаца, пошто је такмичење омладинаца одржано 28. марта.

Најуспешнији у мушкој конкуренцији били су ученици Техничке школе предвођени професором Сашом Јанковићем, док су ученице Медицинске школе на челу са професорком Јеленом Милосављевић највише показале у конкуренцији средњошколки. Што се основаца тиче, прилику да покажу своје умеће добили су неколико дана касније, тачније 2. априла. Било је неколико заиста јако занимљивих утакмица, а на крају су највише разлога за задовољство имале ученице ОШ „Хајдук Вељко“ и њихови вршњаци из ОШ „Љубица Радосављевић Нада“, заједно са професорима физичког васпитања Снежаном Милошевић и Бобаном Ристићем.

„Глас спорта“ испратио је и ово школско такмичење, а ево и свих резултата:

Док су рукометаши тек кренули са својим надметањима, баскеташи из Зајечара су се ове недеље нашли на трећем степенику такмичења, пошто су као најбољи у округу стекли право учешћа на Међуокружном такмичењу, које је одржано у Алексинцу у уторак 2. априла. Тамо је остварен сјајан резултат, пошто су пласман на Олимпијаду у Новом Саду обезбедиле две зајечарске екипе.

Најпре је 1. место на Међуокружном такмичењу освојила женска екипа ОШ „Десанка Максимовић“ из Зајечара, која је предвођена професорком Емином Варат Илић славила у финалу против домаће ОШ „Јован Јовановић Змај“ резултатом 10:8.

Исти успех остварили су и ученици Гимназије у Зајечару, који су предвођени професором Миланом Димитријевићем заузели 1. место у конкуренцији школских екипа из Крушевца, Куршумлије и Алексинца. Зајечарци су били убедљиви и тријумфима против Гимназије из Куршумлије и крушевачке Прве Техничке школе визирали карту за Школску Олимпијаду.

Ево и свих резултата са Међуокружног такмичења у баскету 3X3 одржаног у Алексинцу:

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.