ЗАЈЕЧАРАЦ САША СТЕФАНОВИЋ ОСВАЈА АРАПСКИ СВЕТ, ПРВА МЕДАЉА ЗА ОДБОЈКАШЕ „АЈМАНА“ ИЗ ЕМИРАТА ПОСЛЕ 15 ГОДИНА

Share

Право чудо је како један позив мења све, рекли бисмо на почетку још једне сјајне одбојкашке приче. Саша Стефановић, један од најцењенијих српских стручњака донео је свом клубу „Ајману“ сребрно одличје на Суперкупу Уједињених Арапских Емирата, што је прва медаља за овај реномирани клуб након 15 година поста.

Док вести путују релативно брзо, најпре питамо творца успеха шта се то променило од септембра и разговора којег смо водили док је био на Кипру као тренер Енозиса из Паралимнија и краја априла, када се по други пут у каријери вратио у његов очигледно суђени „Ајман“ и Емирате?

„Позив из Емирата је пресудио да променим клуб у новембру минуле године јер су финансијски услови били ипак доста бољи него на Кипру“, искрен је као и увек Саша Стефановић.

И док у Европи Суперкуп значи обично дуел шампиона и освајача Купа, у Емиратима је то једно од најважнијих такмичења, са посебним системом надметања.

„Победом на гостујућем терену против прошлогодишњег шампиона Банијаса у четвртфиналу од 3:0 смо се пласирали на „фајнал фор“ Суперкупа у Ал Аину. Ту се у три дана играло по систему свако са сваким три утакмице“, у даху прича Стефановић.
 
Прва медаља за клуб после 15 година и резултат за незаборав с потписом зајечарског стручњака, који је за шест месеци на клупи „Ајмана“ успео да промени „крвну слику“ тима. Рутински је савладан великан Ал Наср у 2. колу такмичења са максималних 3:0, да би коначна одлука пала у завршном сусрету Суперкупа.
„У последњем мечу играли смо против овогодишњег шампиона „Џазире“ из Абу Дабија и победом у пет сетова резултатом 3-2 успели да освојимо сребну медаљу“, истиче тренер „Ајмана“.
 
Не заборавља ни да истакне људе без којих такав резултат не би био могућ. Три интернационалца носе дрес клуба на чијем је кормилу Саша Стефановић.
 
„Са мном је у стручном штабу и асистент Војислав Шкорић, док уз локалне играче на располагању имам дизача из Словеније Јана Брулеца, затим Maксима Монтоју, примача из Венецуеле и пољског коректора Бартоша Кржисиека.
 
Одбојкашки тренер из Зајечара је пре Кипра и фантастичног резултата у Емиратима, провео пуне три године у Саудијској Арабији, где је са успехом предводио екипе “Al Faisaly” и „AL Wehdа“, а домаћим љубитељима одбојке познат је по невероватном успеху и освојеном Купу Србије са Новим Пазаром из 2017. године, као и одличним резултатима са екипом Ниша, коју је довео до највишег ранга српске одбојке после четири деценије паузе и сезону касније увео у Европу. Да ли ће остати у Емиратима, питање је за крај разговора?
 
„Преговарамо о продужетку сарадње, надам се да ће бити постигнут договор на обострано задовољство“, завршава рапорт из Емирата Саша Стефановић, врхунски одбојкашки зналац и свакако увед радо виђен саговорник на страницама „Гласа спорта“.
НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.