ВЕЛИКИ УСПЕХ ПОЛЕТАРАЦА 0ФК 019, ОБЕЗБЕЂЕН ПЛАСМАН НА УЕФА ФУТСАЛ КУП

Share

Екипа “Wест Хам”, састављена од деце полазника школе фудбала “ОФK 019”, освојила је прво место у категорији “У-10” на завршном турниру Фудбалске футсал асоцијације Србије (ФФА), који је одржан у Лебану од 2. до 5. марта ове године и на тај начин обезбедили пласман на завршни УЕФА Футсал турнир “Футсал КУП” који ће у јуну ове године бити одржан у Загребу.

Млади фудбалери ОФK 019 пласирали су се на Државно ФФА првенство освојивши квалификациони турнир у Бору, одржан почетком ове године, док су на Новогодишњем турниру у малом фудбалу „Зајечар 2019“ били другопласирани и такође стекли право учешћа у завршници ФФА такмичења.

На завршном турниру у Лебану одмерили су снаге са екипама из целе Србије, победницима у својим регионима.

Одиграли су пет утакмица и из свих пет изашли као победници. Редом су падали, најпре Школа фудбала “28 јун” из Грачанице са 3:1, затим KМФ “Пирот” 6:0, потом у четвртфиналу “Шампион” из Лесковца са 2:0. У полуфиналном сусрету поново је савладана екипа из Грачанице, тада са 3:0, да би највећа борба виђена у финалу против “Мораве” из Ћићевца.  Зајечарци су славили резултатом 3:2 после бољег извођења пенала, док је у регуларном току било 1:1.

Зајечарцима су припале и две појединачне награде, па је тако за најбољег голмана изабран Михајло Трампа, док се титулом најбољег стрелца турнира окитио Вукашин Kорићанац.

Подсећања ради, Завршни турнир и Државно првенство ФФА Србије у футсалу минуле 2019. године играно је у Зајечару, у хали спортова на Краљевици, а у организацији Спортског савеза града Зајечара. Од тада датира и сарадња зајечарског Спортског савеза са Фудбалском футсал асоцијацијом, па је Новогодишњи турнир у Зајечару уједно и квалификациони за учешће на Државно првенство Србије у футсалу.

 

Фото: ФФА