УСПЕШНА ГОДИНА ЗА СПОРТСКИ САВЕЗ КЊАЖЕВЦА

Share

Када неко у једној години организује манифестације локалног, регионалног и националног ранга на врхунски начин, при томе водећи рачуна о својим чланицама, улажући у објекте и терене који су им дати на управљање, онда се може рећи да је година за нама била и више него успешна. Спортски савез Књажевца, на чијем се челу налази др Микица Видојевић, већ дуги низ година је синоним за постојаност, а у чему је тајна успеха питамо на почетку разговора председника књажевачке „куће спорта“.

„Имамо велико разумевање локалне самоуправе и одличну сарадњу са општином Књажевац, а приоритети су јасно постављени. Оно што је свакако најзначајније за све спортске субјекте, финансијске обавезе по уговору се испуњавају у максималном износу за све оне којима се одобре програми, а исти одговор бисте добили од било ког клуба из редова чланица Спортског савеза Књажевца“, истиче Видојевић.

Модерна зграда Спортског савеза такође је део књажевачке спортске приче, а бесплатни здравствени прегледи нешто су што се не виђа више нигде у Србији.

„Дијагностички центар за рано откривање постуралних поремећаја отворен је средствима Европске уније, а у Књажевцу су прегледи потпуно бесплатни не само за сву децу, већ и за чланове наших спортских клубова“. За четири године успели смо да урадимо око 5.000 прегледа и у програм корективне гимнастике упутимо скоро 4.000 деце основношколског узраста“, поносан је на урађено Видојевић.

Што се манифестација тиче, издвајају се Европска недеља спорта, чији је Књажевац од самог старта 2017. године један од градова домаћина и „Мали храбриша“ који је 2022. године реализован први пут.

„Презадовољни смо сарадњом са Олимпијским комитетом Србије, а „Спортски изазов“ у Књажевцу је из године у годину богатији својим програмом који током последње недеље септембра презентујемо у Књажевцу. Поносни смо и на сарадњу са Асоцијацијом спорт за све, са којом смо пролетос премијерно организовали манифестацију „Мали храбриша“ која је окупила пар стотина деце различитог узраста у хали „Каплар“, наводи први човек књажевачког спортског савеза.

Улагање у објекте и терене такође је део програма Спортског савеза, који је у години за нама уз подршку локалне самоуправе уредио свлачионице у Трговишту, па ће ОФК „Књаз“ по завршетку радова на самом стадиону који су предвиђени са следећу годину, у сезони 2023/24 моћи да користи један заиста за услове Зоне „Исток“ и више него пристојан објекат.

„Више од три милиона динара уложено је средствима општине Књажевац у постављање и сређивање свлачионица у Трговишту, али и радове на довођењу воде и канализације у овај објекат, а све како фудбалери „Књаза“ више не би били подстанари на градском стадиону, већ у свом месту и пред својим навијачима играли утакмице“, истиче Видојевић.

Када се на то додају радови који су у току на и око градског стадиона где ниче један нови мултифункционални спортски комплекс, онда ће читава спортска слика Књажевца добити потпуно другачији изглед. Без икакве сумње са општинским Спортским савезом као генератором развоја спортских потенцијала и „кућом спорта“ која је 24/7 отворена за све оне којима је интерес спорта у општини Књажевац у првом плану.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.