ТИМОК У ПОСЛЕДЊОЈ ОВОГОДИШЊОЈ УТАКМИЦИ ЧЕКА ПАНЧЕВЦЕ, ПОБЕДА ЗА МИРАН ЗИМСКИ САН ЗАЈЕЧАРСКОГ ПРВОЛИГАША

Share

Фудбалери Тимока дочекују екипу Железничара из Панчева у утакмици 21. кола Прве лиге Србије. Утакмица је на програму у недељу 5. децембра од 13 сати на градском стадиону под Краљевицом.

Зајечарци су минулог викенда у Добановцима прекинули негативан низ од 12 мечева без победе и тријумфом од 2:0 вратили позитивну атмосферу у редове зајечарског прволигаша. Тренер домаћих Стојчевски не може да рачуна на повређеног Анђеловића, док је са нападачем Драгићевићем раскинут уговор. Ипак и са само 15 играча у саставу, Тимок је славио против Будућности и са четвртом победом у сезони у далеко бољем расположењу очекује меч последњег овогодишњег кола.

Наредни ривал је озбиљна екипа из Панчева, која је у првом делу првенства савладала прволигаша из Зајечара резултатом 3:2. Железничар је након 20 одиграних кола на 4. месту на табели са 33 освојена бода, док је Тимок на претпоследњем 15. месту табеле са 15 освојених бодова. Остало је ипак још довољно утакмица чак 17 ако рачунамо и сутрашњи сусрет са Панчевцима, пошто ће по завршетку 30. кола уследити и још 7 мечева плеј-офа и плеј-аута, што гарантује узбуђења до последњег кола, јер се још увек не зна колико ће екипа напустити други по снази ранг српског фудбала.

Како је пре почетка такмичења из Фудбалског савеза Србије речено, четири последњепласиране екипе испашће у Српску лигу, што значи да фудбалери Тимока по окончању Прве лиге морају бити пласирани изнад 13. места табеле. Позицију број 12. тренутно држи екипа Будућности са 23 бода, осам више од Тимока, али и ривал кога су Зајечарци оба пута савладали ове сезоне и против кога су на крају крајева и прекинули негативну серију резултата. Али уколико буде случај као претходне сезоне да само два тима напусте Прву лигу, онда је Тимоку за опстанак довољно да прескочи Графичар, који има 17 бодова, односно само два више од изабраника тренера Стојчевског на 14. месту прволигашке табеле.

У сваком случају, Зајечарци не треба да иду превише унапред, већ само утакмицу по утакмицу. Прва следећа и последња у 2021. години је у недељу 5. децембра на Краљевици, а победом у том дуелу далеко лакше би било ући у наставак сезоне, који је заказан за 26. фебруар када Тимок очекује гостовање у Новом Саду, последњепласираној екипи Кабела.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.