ТИМОК У НИСКОМ СТАРТУ ЗА ПРВУ ЛИГУ, У НЕДЕЉУ ПРЕМИЈЕРА НА ЗЛАТИБОРУ

Share

Чекању је дошао крај, а фудбалери Тимока ће од 8. августа почети свој прволигашки пут. На старту такмичења Зајечарци ће одмерити снаге са дојучерашњим суперлигашем екипом Златибора, а утакмица је на програму у недељу од 17:30.

„Задовољни смо урађеним припремама и прелазним роком. Обезбедили смо најбоље могуће услове стручном штабу и играчима да могу да се посвете терену и проналажењу форме за предстојеће изазове, истакао је на почетку разговора за „Глас спорта“ Бранимир Ђорђевић, председник Фудбалског клуба „Тимок 1919“.

Комплетан тим могао би се саставити од новајлија, пошто је укупно 11 фудбалера задужило дрес зајечарског прволигаша у летњем прелазном року. Након четворице играча који су се појавили већ на прозивци 6. јула на Краљевици, још седам фудбалера прикључило се Тимоку у току припрема на Златибору.

„Појачали смо све линије тима у договору са тренером Рајчићем. Биће ту верујем заиста пријатних изненађења за све навијаче, пошто смо нашли баланс између проверених и искусних фудбалера, али и оних који тек треба да заблистају на великој сцени“, најављује успешну јесен Ђорђевић.

Након повратка искусног Ивице Јовановића, довођења Марка Голубовића и Нигеријца Кингслија, бековске позиције попунили су Иван Божовић, са искуством играња у Румунији, али и кинески интернационалац Енцо Квок, који може да игра и на знатно офанзивније. У дефанзиви ће помоћи ангажовање Александра Митровића, који стиже из хрватске друге лиге и још једанполивалентни дефанзивац Милан Благојевић. Конкуренцију у везном реду појачаће Дамир Анђеловић из Боговине и Данило Радоњић, док ће на крилним позицијама дејствовати Нишлија Ненад Kачар, који је стигао из лесковачке Дубочице и још једно инострано појачања Кал Малас из Енглеске.

Зајечарце већ на старту првенства чекају два гостовања, пошто ће након Златибора наредног викенда у 2. колу одмерити снаге са екипом Радничког у Сремској Митровици. Прва домаћа утакмица изабраника тренера Рајчића на програму је према календару 21. августа, када у Зајечар стиже новобеоградски ИМТ.

„Градски стадион на Краљевици спреман је да угости све противнике у  Првој лиги Србије, пошто смо уз помоћ локалне самоуправе успели да испунимо строге услове Комисије Фудбалског савеза Србије“, закључио је Ђорђевић, који је на крају разговора позвао све Зајечарце, али и све љубитеље фудбала у окружењу да буду уз Тимок у предстојећој сезони.

Прволигаш са Краљевице одредио је и цене карата за Прву лигу Србије, па ће тако појединачна карта коштати 200 динара, док за сезонски пакет треба издвојити 3.000 динара.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.