ТИМОК ОД АВГУСТА ИПАК У СРПСКОЈ ЛИГИ, ЈЕДИНСТВО СА УБА НОВИ ПРВОЛИГАШ!

Share

Јединство из Уба последњи је члан Прве лиге Србије за наредну сезону, одлучио је данас Извршни одбор Фудбалског савеза Србије. Убљани ће тако попунити упражњено место настало одустајањем Жаркова. Ништа Тимоку није вредело ни што су многи бивши и садашњи асови, фудбалски посленици прижељкивали опстанак Зајечараца у другом по снази рангу такмичења, верујући како ће Извршни одбор донети одлуку у интересу фудбала, поготово оног на истоку Србије, који на овај начин фактички остаје без представника у прволигашком друштву.

То је макар на папиру Трајал, мада су Крушевљани много ближи централној Србији, па тако Тимоку остаје да се бори за експресан повратак у Прву лигу на терену, пошто је очигледно да су неки други били много јачи за зеленим столом.

А ево шта је у штуром саопштењу нагласио Фудбалски савез Србије.

„Фудбалски клуб ОФК ”Жарково” из Београда одустао је од такмичења у Првој лиги Србије чиме се створила потреба да се попуни слободно месту у том такмичењу. После разматрања приспелих предлога и кандидатура ИО ФСС је на основу релевантних критеријума донео одлуку да у такмичарској сезони 2022/23. нови прволигаш буде Јединство са Уба“.

Да ће Јединство бити нови члан ПЛС, за „Танјуг“ је потврдио и председник Заједнице клубова Суперлиге и Прве лиге Србије Драгомир Лазовић, који је и члан Извршног одбора ФСС.

„По свим параметрима који долазе у обзир, Јединство је заслужило да се такмичи у Првој лиги Србије и скупило највише бодова од свих клубова који су долазили у обзир. Параметри су бројни – ликвидност клуба, освојени бодови у претходним сезонама, да ли је клуб или није имао блокаде рачуна, а Јединство није имало“, изјавио је Лазовић.

Сада се ваља окренути формирању тима и засукати рукаве у летњој паузи. Саставити екипу за окршаје у Српској лиги „Исток“. Много клубова куцаће на врата врха табеле, а након испадања Зајечараца у нижи ранг, тешко ће бити сачувати играче. Ко ће од фудбалереа који су чинили окосницу тима у претходној сезони остати и кога довести после сигурно већег броја одлазака, као и ко ће са клупе предводити екипу, најважнија су питања за челне људе ФК „Тимок 1919“.

Будућност из Поповца, затим Дубочица са баш као и на Краљевици новим стадионом у изградњи у Лесковцу, Јагодина, Раднички Пирот, књажевачки Тимочанин, Јединство из Параћина, Власина, само су неки од тимова са којима ће већ од половине августа Зајечарци делити мегдане.

Са друге стране у Првој лиги Србије, која стартује 5. августа, играће следећи клубови: Металац, РФK Нови Сад, Железничар Панчево, ИМТ, Лозница, Инђија, Графичар, Мачва, Раднички (Сремска Митровица), Рад, Златибор, ГФK Слобода, ОФK Вршац, Трајал и Раднички Нови Београд.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.